Partidul Republican anunță Legea pentru protecția Diasporei. Coita: Bătaia de joc trebuie să înceteze!

Alex Coita, președintele Partidului Republican din România (PRR), anunță că formațiunea sa lucrează la un proiect de lege care să oblige Guvernul să-i protejeze pe românii plecați la muncă în străinătate.

"Bătaia de joc la adresa românilor care pleacă să lucreze în străinătate trebuie să înceteze. Oamenii sunt umiliți, lucrează în condiții îngrozitoare și viața le este pusă în pericol în fiecare zi. Din păcate, autoritățile române, în loc să-și protejeze cetățenii, se transformă în purtătorul de cuvânt al firmelor străine. Doar câteva săptămâni au trecut de când ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a întreprins o vizită de lucru în Germania, pentru a inspecta condițiile de muncă de acolo și ne-a asigurat că totul este în regulă și că muncitorii români sunt respectați și protejați. Vedem astăzi cât de protejați au fost aceștia, când peste 650 de români care munceau la un abator din Germania au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2,” reclamă Alex Coita, președintele PRR.

Astfel, Partidul Republican din România a început deja să lucreze la elaborarea cadrului legislativ prin care să se poată proteja mai bine drepturile românilor plecați la muncă în străinătate și chiar îi invită pe aceștia să se implice în elaborarea proiectului de lege.

"Vom împiedica abuzurile împotriva românilor plecați la muncă"

„Avem în lucru o propunere legislativă prin care vom împiedica abuzurile împotriva românilor plecați la muncă. Proiectul de lege cuprinde mai multe măsuri, inclusiv o verificare mai strictă a activității agențiilor de recrutare, crearea unei rețele de atașați pentru drepturile lucrătorilor în țările de interes care să oferă asistență românilor, dar și o linie verde de urgență, deschisă 24 din 24, unde fiecare român poate semnala un abuz și primi ajutor rapid. Voi depune această inițiativă legislativă în cel mai scurt timp în numele PRR,” a declarat deputatul Sorin Bota, Vicepreședinte al Partidului Republican din România.

Radu Lupaș, președinte executiv PPR, acuză la rândul lui autoritățile, afirmând că România a fost singura țară care, în timpul pandemiei, a fost mai preocupată să livreze forță de muncă ieftină partenerilor externi, în loc să-și protejeze cetățenii.

"În timpul pandemiei, când fiecare țară era concentrată pe repatrierea diasporei, autoritățile de la București umpleau autocarele și avioanele cu români pe care îi trimiteau sa devină carne de tun pentru companiile din occident. Mai mult decât atât, ca antreprenor, mi se pare o crimă că statul în loc să asigure forță de muncă pentru firmele românești să creeze programe de formare profesională, îi trimite pe români la munca de jos în străinătate. Acești oameni merită un viitor mai bun la ei acasă, iar dacă totuși aleg să plece la muncă în străinătate, drepturile lor trebuie să fie respectate. Autoritățile românești au obligația să intervină imediat și să le ofere ajutorul de care au nevoie,” adaugă Radu Lupaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel