Parlamentarii unei țări au primit butoane de panică. Care este motivul

Sursă foto: Unsplash (Justus Menke)
Sursă foto: Unsplash (Justus Menke)

Deputații unei țări primesc butoane de panică, pentru cazurile de urgență în care s-ar putea afla. 

Membrii Parlamentului Canadei vor primi butoane de panică pentru a suna poliția în caz de urgență, pe fondul hărțuirii, intimidării și amenințărilor violente în creștere în ultimele luni. Mișcarea a fost anunțată de ministrul siguranței publice, Marco Mendicino, care a primit el însuși amenințări cu moartea.

”Retorica foarte negativă și toxică pe care o vedem online” este foarte îngrijorătoare, a spus el.

Parlamentarii Canadei au fost, de asemenea, amenințați pe străzi, iar anul trecut premierul Justin Trudeau a fost lovit cu pietre. Mendicino, care a declarat că a fost amenințat luna trecută după ce a introdus în parlament un proiect de lege privind controlul armelor, a spus că alarmele mobile vor oferi un alt nivel de securitate pentru politicieni, scrie BBC

Deputații canadieni vor primi alarme și pregătire pentru situațiile de urgență

Deputaților li se oferă, de asemenea, camere de luat vederi, alarme și alte măsuri de securitate care să fie instalate în casele lor, precum și instruire despre cum să reducă situațiile potențial violente.

”Trebuie să avem un spațiu în care să putem ține dezbateri aprinse fără să parte de limbaj vulgar și incitator, de confruntare fizică, de incitare la violență și amenințări cu moartea”, a spus Mendicino.

Mai mulți politicieni au criticat anterior Poliția Regală Canadiană (RCMP), care se ocupă de siguranța lor, pentru că nu le-a luat în serios preocupările. Un politician în special a fost vizat de abuz.

Un parlamentar sikh a fost hărțuit de protestatari

Jagmeet Singh, liderul Noului Partid Democrat (NDP) de stânga și un sikh practicant, a fost hărțuit de protestatari furioși luna trecută în timpul unei vizite de campanie în Peterborough, Ontario.

Videoclipul arată mulțimea strigând insulte la adresa lui Singh, numindu-l ”trădător” și urându-i moartea.

Domnul Singh a spus mai târziu că întâlnirea a fost unul dintre cele mai ”intense, amenințătoare și jignitoare” incidente de agresiune din cariera sa și că personalul său se teme pentru siguranța lor.

Audieri în Camera Reprezentanților după asaltul asupra Capitoliului

La Washington, Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor pentru investigarea asaltului asupra Capitolului, din 6 ianuarie 2021, începe o serie de audieri publice televizate, în care investigatori conduşi de democraţi vor aduce în atenţie aspecte esenţiale din depoziţiile principalilor asistenţi ai fostului preşedinte republican şi ale membrilor familiei acestuia, într-un efort de a-i convinge pe americani că revolta a fost un atac orchestrat asupra democraţiei.

Un sondaj Ipsos, ale cărui rezultate au fost publicate astăzi, indică însă faptul că peste jumătate din republicani sunt convinşi că atacul asupra Capitolului a fost de fapt orchestrat de democraţi, care au vrut să arunce o lumină proastă asupra lui Donald Trump, scrie RADOR.

Comisia a avut până acum peste 1.000 de interviuri şi a analizat 140.000 de documente, inclusiv email-uri. Pe baza acestor date,   Comisia "6 ianuarie" a Camerei Reprezentanţilor va începe în această seară prezentarea publică, la o oră de vârf, a celor descoperite în cursul investigaţiei. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel