Parlamentare 2020. Când este ultima zi de campanie electorală

Vineri este ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Campania electorală pentru parlamentare a început pe data de 6 noiembrie şi se încheie oficial sâmbătă, la ora 7,00. 

La fel ca la alegerile locale, campania electorală pentru scrutinul parlamentar s-a desfăşurat în condiţii stricte, impuse de starea de alertă de pe teritoriul României, declarată în contextul pandemiei de coronavirus.

Pe 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, prin hotărârea adoptată privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile începând cu data de 14 noiembrie, mai multe măsuri privind perioada de proces electoral pentru alegerile parlamentare.

Duminică, românii sunt aşteptaţi la urne să îşi aleagă viitorii senatori şi deputaţi, pentru un mandat de patru ani. Pentru prima oară, scrutinul de duminică se desfăşoară în România cu mai multe localităţi carantinate.

De asemenea, sunt candidaţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 care se află în izolare la domiciliu, printre ei copreşedintele USR PLUS Dan Barna. În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura pe parcursul a două zile - sâmbătă şi duminică, iar pe teritoriul României - duminică, între orele 7,00 şi 21,00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel