Părinții, sancționați pentru absențele copiilor de la școală

Nu îţi trimiţi copilul la şcoală, sau odrasla absentează nemotivat de la școală, atunci tu, ca părinte, vei fi sancționat.

Potrivit legii, alocatia pentru susţinerea familiei scade cu 20% dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 şi 19 absenţe nemotivate. Si cei care nu pățesc taxele rămân cu mai puţini bani în buzunare. Totalul sumelor suspendate de la plată depăşeşte două milioane de lei.

În aceste condiții, Guvernul  a lăsat peste 40.000 de familii fără aceste ajutoare sociale, dupa absenţele nemotivate pe care copiii le-au tot strâns în catalog. Judeţele Dolj şi Iaşi au avut cele mai mari probleme, susţin autorităţile.

Citește și: Elevii ar putea primi bonuri de masă

În judeţul Bacău peste 2.000 de familii au rămas anul trecut fără banii primiţi de la stat, în timp ce problemele cele mai mari se înregistrează însă în judeţele Dolj şi Iaşi.

Numai în capitală 2 milioane şi jumătate de absenţe nu au fost motivate. Cei mai mulţi elevi care chiulesc sunt cei de la clasele a XI-a si a XII-a, în special cei de la şcolile tehnologice. Alarmant este faptul că abandonul şcolar vine tocmai în urma absenţelor nemotivate repetate. Studiile arată că 40 la sută dintre tinerii din ţară nu ştiu să citească. Adică de două ori mai mult faţă de media europeană.

Fără bani în buzunar sunt taxaţi şi cei care nu plătesc dările locale. Peste 9.300 de ajutoare sociale, indemnizaţii de creşterea copilului şi alocaţii pentru susţinerea familiei au fost suspendate de la plată pentru că beneficiarii lor nu şi-au achitat taxele locale anul trecut. Asta înseamnă că statul nu a mai dat asistaţilor 2.200.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel