EXCLUSIV  Paradoxurile finalei de la Baku din Europa League

Paradoxurile finalei de la Baku din Europa League
Paradoxurile finalei de la Baku din Europa League

Finala Europa League de la Baku a fost câștigată de Chelsea în fața conaționalilor de la Arsenal, iar meciul, unul extraordinar de frumos până la urmă, a oferit tot felul de faze mai mult sau mai puțin paradoxale.

* Transfer ciudat - Petr Cech, emblematicul portar al echipei Arsenal Londra, a disputat ultimul său meci din carieră în această finală. Paradoxul este că el a jucat cea mai mare parte a carierei la Chelsea, echipa adversă de miercuri, iar după finala Europa League o parte a presei îl anunţă în curând... la Chelsea, dar ca membru în staff-ul tehnic.

* Aproape, dar... atât de departe - Chelsea vs. Arsenal s-a jucat la mai mult de 4.600 km de Londra, deşi cele două cluburi din capitala Angliei sunt despărţite... de doar 12 km. Practic, de câteva străzi.

* Ultimul meci - Și pentru antrenorul Maurizio Sarri este ultimul meci pe banca lui Chelsea, presa italiană anunțând că el urmează să treacă la Juventus. De asemenea, finala UEL de miercuri, 29 Mai 2019, a fost ultimul meci și pentru Eden Hazard în tricoul lui Chelsea, alături de, cum am mai spus, portarul Petr Cech.

* Trabucul victoriei - Tot antrenorul Maurizio Sarri este vizat, pentru că el a fost obligat să se abțină de la a fuma - el fiind un fumător înrăit - însă a apărut pe teren la festivitatatea de premiere cu un trabuc cubanez pe care l-a aprins cu maximă plăcere.

* Grupe Liga Campionilor - Chelsea ajunge în prima urnă pentru tragerea la sorți din viitoarea ediție a UEFA Champions League, însă echipa câștigătoare a Cupei UEFA era oricum calificată, pentru că terminase pe locul 3 în Premier League.

* Finală englezească? - Un singur jucător de naționalitate engleză a fost prezent pe teren în finala de la Baku. Ainsley Maitland-Niles este singurul jucător născut în Anglia care a prins un loc în a doua cea mai importantă finală inter-cluburi a sezonului.

* Ambianță... la stația de amplificare - Fanii celor două cluburi au primit cate 6.000 de bilete, dar au fost returnate o mare parte din ele, deorece nu au fost cumpărate, din cauza dificultății de a ajunge la Baku cât și a costului drumului. Spre Baku, de la Londra, există o singură cursă de avion și aia sâmbăta. Speriați ca se pot lovi de o situație în care atmosfera de pe stadion să nu fie demnă de o finală europeană, cei de la UEFA au testat în boxele stadionului ambianța de la un meci cu galerii care cântă și scandează!

Citește și:

Chelsea - Arsenal, rezultatul finalei Europa League. O 'afacere' englezească - VIDEO

A câștigat și va pleca. Hazard se ține de cuvânt. Suma de transfer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel