EXCLUSIV  Păpușa Huggy Wuggy, locul 1 la toxicitate. Psihologul Radu Leca, avertisment: ”Incitare la omor. Este de neacceptat”. Ce să-i spui copilului tău dacă o cere

Păpușa Huggy Wuggy, locul 1 la toxicitate/ Foto: Pixabay
Păpușa Huggy Wuggy, locul 1 la toxicitate/ Foto: Pixabay

Psihologul Radu Leca a explicat de ce sunt periculoase păpușile Huggy Wuggy pentru copii.

Păpușile Huggy Wuggy sunt un adevărat pericol pentru copilul dumneavoastră, avertizează specialiștii din lumea întreagă, după ce sute de părinți s-au arătat îngrijorați de mesajele violente pe care le transmite Huggy Wuggy, un personaj din jocul horror “Poppy Playtime” (Găsești mai multe detalii despre acest subiect AICI). Pentru a înțelege exact cum îi afectează pe copii aceste jucării, DC NEWS l-a contactat pe psihologul Radu Leca, care ne-a confirmat faptul că micuții pot fi afectați psiho-emoțional dacă au o păpușă Huggy Wuggy sau dacă văd videoclipurile cu acest personaj de pe Youtube.

"Huggy Wuggy este cea mai periculoasă jucărie din punct de vedere psiho-emoțional pentru copii. Ce o recomandă pentru locul 1 la toxicitate? Aspectul/Designe-ul și versurile cântecului difuzat de jucărie. Copiii pot învăța ușor versurile. Ideea e că, prin repetare, dau un anumit tip de comportament, de furie.

Este vorba despre faptul că, pe fundalul muzical care este difuzat din păpușă, se aud versuri negative. Versurile conțin noțiunea de incitare la omor. Este de neacceptat, păpușa se vinde odată cu versurile. Părinții trebuie să le asculte, ele pot fi traduse de orice minor, pe Google, în mod gratuit.", a declarat Radu Leca.

Ce faci dacă copilul tău îți cere păpușa Huggy Wuggy cadou de 1 iunie?

În contextul în care a mai rămas puțin până la Ziua Internațională a Copilului, l-am întrebat pe Radu Leca ce ar trebui să facă părinții dacă copiii lor le cer insistent această jucărie drept cadou de 1 iunie.

"Când copilul ne cere cu insistență această jucărie îi spunem foarte clar că această jucărie nu este pentru vârsta lui, că nu îi va aduce fericire și că sub nicio formă, niciodată, nici mami, nici tati, datorită faptului că îl iubesc foarte mult, nu o vor cumpăra.

Orice prieten de familie care aduce această jucărie în casa noastră, din momentul ăla jucăria va pleca către un loc mai bun, se va strica, vom avea grijă să îi stricăm în interior cipul care difuzează muzică, va avea un accident cu cerneală, va avea un accident în lavabilă... Așa se fac lucrurile în așa fel încât să protejăm copiii.", a explicat Radu Leca.

Și dacă copilul nostru a văzut deja filmulețele cu Huggy Wuggy, iar noi am observat un comportament ciudat ulterior? Ce facem în acest caz?

"Orice tip de comportament ciudat pe care părintele îl observă, adultul are obligația să ceară ajutorul unui psiholog clinician care îl va îndrepta pe tutore și pe copil către un psihoterapeut sau un psihiatru.", a spus psihologul.

O fetiță a încercat să sară pe geam, după ce a văzut video cu Huggy Wuggy

Reamintim că o mama a povestit pentru Sky News, că după ce copilul ei, în vârstă de 3 ani, a vizionat videoclipurile cu “Huggy Wuggy”, a încercat să sară pe geam. Da, șocant, dar efectul acesta l-a avut asupra micuțului. 

„A ajuns la stadiul în care nu știa diferența dintre realitate și jocuri. A încercat să se cațere pe fereastra dormitorului meu, spunând că va muri și va reveni la viață spunându-mi că asta face Huggy Wuggy”, a declarat mama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel