Papa Francisc: Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un PLAN, că totul se va TERMINA pe 9 mai

Papa Francisc: Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un PLAN, că totul se va TERMINA pe 9 mai / Foto: Facebook Viktor Orban
Papa Francisc: Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un PLAN, că totul se va TERMINA pe 9 mai / Foto: Facebook Viktor Orban

Papa Francisc susține că Viktor Orban i-a spus că Vladimir Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai.

Papa Francisc a spus că premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârșitul lunii aprilie, că președintele rus Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei Ucrainei pe 9 mai – Ziua Victoriei Rusiei. Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marți, scrie CNN.

"Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a spus Papa Francisc.

″Sper să fie aşa, doar astfel am înţelege graba escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar despre Donbas, este Crimeea, este Odesa, (ruşii - n.r.) le blochează (ucrainenilor - n.r.) accesul la Marea Neagră, asta-i tot.″⁣, a declarat Papa Francisc. 

”Nu există suficientă voință pentru pace”, a mai spus Papa. ”Sunt pesimist, dar trebuie să facem toate gesturile posibile pentru a opri războiul”, a adăugat acesta.

VEZI ȘI: Lavrov: Rusia nu vizează încheierea războiului din Ucraina la 9 mai

Papa Francisc, gata să plece la Moscova

Papa și-a exprimat îngrijorarea că Putin ar putea continua invadarea Ucrainei și a spus că presupunerea sa este că ”lătratul NATO la ușa Rusiei” l-ar fi determinat pe Putin să declanșeze conflictul. ”O mânie pe care nu știu dacă a fost provocată”, s-a întrebat Papa, ”dar poate facilitată, da”.

El a repetat, de asemenea, declarațiile anterioare conform cărora este gata să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin și a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

VEZI ȘI: Papa Francisc vrea să plece la Moscova pentru a se întâlni cu liderul Rusiei: „Kiril nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin”

”Nu am primit încă un răspuns și încă insistăm, chiar dacă mi-e teamă că Putin nu poate și nu vrea să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate, cum să nu o oprești? În urmă cu douăzeci și cinci de ani, noi am trăit același lucru cu Rwanda”, a spus Papa Francisc.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimițând în schimb un reprezentant.

"Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin va deschide ușa", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel