Papa Francisc nu a oficiat slujba de veche pascală de la Vatican, din cauza unei probleme de sănătate 

Papa Francisc a participat sâmbătă seara, dar nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru, probabil din cauza unor dureri la picior care l-au forțat să își restrângă unele activități, anunță Reuters.

 Cardinalul italian Giovanni Battista Re l-a înlocuit pe papă în fruntea slujbei care presupune o procesiune în întuneric aproape total în interiorul celei mai mari biserici a creștinătății.

Papa s-a așezat în fața bazilicii, într-un scaun alb de mari dimensiuni.

Papa, în vârstă de 85 de ani, suferă de sciatică, care-i provoacă dureri la un picior și, ca urmare, șchiopătă destul de tare. Recent, Francisc a avut și dureri la genunchiul drept.

Problema l-a lovit și în Malta 

Afecțiunea dispare și apare ceea ce l-a determinat pe papă să-și restrângă o parte din activități în timpul unei călătorii în Malta la începutul lunii aprilie. Totuși, vineri după-amiază s-a simțit suficient de bine pentru a parcurge întregul culoar al bazilicii atât la începutul, cât și la sfârșitul slujbei de Vinerea Mare.

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aceștia iau parte la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă.

Mesajul din Săptămâna Luminată al Papei Francisc

Săptămâna trecută, Papa Francisc a îndemnat Moscova și Kievul să ajungă un armistițiu de Paște în Ucraina, care să ducă la negocieri pentru o pace durabilă.

„Lăsați armele jos!”, a spus Papa la finalul slujbei din Duminica Floriilor, la care au asistat zeci de mii de oameni în Piața Sfântul Petru, în Vatican.

„Să înceapă un armistițiu de Paște. Dar nu pentru a ne reînarma și a relua luptele, ci un armistițiu pentru a ajunge la pace prin negocieri reale”, a spus Suveranul Pontif, citat de Sky News.

Mai multe runde de negocieri au avut loc în Belarus sau prin legături video de la începutul războiului, în luna februarie.

Până acum, delegațiile nu au reușit să ajungă la un acord de încetare a focului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel