Papa Francisc avertizează despre schimbări climatice, COVID-19 și sărăcie: "Este timpul să acţionăm împreună"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Papa Francisc a vorbit din nou despre crizele globale, dar și despre ”oportunități”. 

"Este timpul să acţionăm şi să acţionăm împreună" împotriva schimbărilor climatice, a pandemiei de COVID-19 şi a sărăciei, avertizează Papa Francisc într-un text dat publicităţii duminică de cotidianul italian Il Corriere della Sera, potrivit AFP, scrie Agerpres. 

Textul reprezintă prefaţa scrisă de suveranul pontif pentru o carte care urmează să fie publicată la jumătatea lunii noiembrie. Ea a fost făcut publică chiar în ziua deschiderii COP26 la Glasgow şi în timp ce la Roma se desfăşoară summitul G20, care urmează să abordeze şi probleme legate de climă.

Crize și ”oportunități”



Denunţând "o criză ecologică" şi "o criză socială (...) devenite fatale ca urmare a unei crize sanitare", Papa estimează că aceste crize reprezintă şi "oportunităţi, ocazii de a recunoaşte şi de a învăţa din greşelile făcute în trecut".

"Este timpul să gândim la scară mare, să ne regândim priorităţile (...) şi să ne replanificăm viitorul. Este timpul să acţionăm şi să acţionăm împreună", conchide liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume.

Papa Francisc va efectua o vizită papală în India, prima după 1999

Papa Francisc a acceptat o invitaţie din partea premierului indian Narendra Modi de a vizita India, într-o redresare a relaţiilor cu Vaticanul după eşecul negocierilor pentru o călătorie papală pe teritoriul naţiunii predominant hinduse în 2017, informează Reuters sâmbătă, mai scrie Agerpres. 

În India există aproximativ 20 de milioane de romano-catolici, respectiv 1,5% din populaţia ţării, de 1,3 miliarde. Aproximativ 80% din indieni sunt hinduşi.

În 2016, papa Francisc a declarat că era "aproape sigur" că va călători în India anul următor, odată cu vizita în Bangladesh. Însă, liderii Bisericii Catolice din India nu au reuşit să-l convingă pe Modi - care conduce o administraţie naţionalistă - să-l invite pe papa Francisc.

Reprezentanţii Bisericii au transmis la acea vreme că guvernul indian a indicat probleme legate de programul premierului. Papa Francisc a vizitat în schimb Myanmar şi Bangladesh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel