Pactul privind Migrația. Geoană: O situație rară de colaborare între Guvern și Președinție

Bogdan Cotigă / 11 dec 2018 / 17:48 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Fostul minstru de externe Mircea Geoană apreciază că Pactul privind Migrația a fost una din rarele situații în care Guvernul a colaborat cu Președinția. 

"Este bine că România, dintr-un rar impuls de colaborare între Palate, susţine Pactul privind Migraţia. În primul rând, pentru că acesta nu propune mai mult decât principii de colaborare. În al doilea rând, pentru că problema migraţiei este importantă pentru însăşi supravieţuirea proiectului european, inclusiv a politicilor de coeziune şi liberă circulaţie a persoanelor în interiorul UE, de care profită milioane de români", a scris Geoană pe Facebook. 

Cum stopăm extremismul violent

"Scriu aceste rânduri din Marrakesh, unde Aspen Ministers Forum îşi desfăşoară întâlnirea periodică, exact în complexul în care conferinţa ONU s-a derulat în urmă cu câteva ore. Delegaţiile oficiale au plecat deja, steagurile, poliţiştii, panourile, dar, mai ales, marile întrebări rămân: cum abordăm, împreună, marea provocare a erei contemporane: stoparea contaminării Europei de extremismul violent şi terorism generate de fragilitatea statelor (nord) africane? Cum îmbunătăţim condiţiille economice şi sociale pe acest continent, care va avea în 2050 o populaţie de peste trei miliarde - cu peste 70% din populaţie tineri în căutare de locuri de muncă şi condiţii civilizate de trăi şi acces la educaţie şi sănătate?", a mai scris Geoană.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24