Pachetele tarifare pentru serviciile mobile destinate persoanelor cu dizabilităţi au fost modificate

Pachetele tarifare pentru serviciile de comunicaţii electronice la puncte mobile destinate persoanelor cu dizabilităţi vor avea un număr mai mare de minute, respectiv SMS-uri, precum şi un volum mai mare de date, comparativ cu beneficiile stabilite anterior, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Astfel, în cazul utilizatorilor finali cu dizabilităţi auditive şi/sau de vorbire, furnizorii de servicii de comunicaţii la puncte mobile vor fi obligaţi să asigure pachete care să conţină ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel naţional: un număr nelimitat de SMS-uri în reţeaua proprie şi 300 SMS-uri în alte reţele, la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Totodată, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date de minim 3 GB şi un volum nelimitat de date pentru utilizarea serviciilor de interpretare video în limbaj mimico-gestual prin intermediul aplicaţiilor dedicate, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA.

ANCOM precizează că tariful total recomandat al pachetului este de 6 euro/lună, inclusiv TVA.

În prezent, persoanele cu dizabilităţi auditive şi/sau de vorbire pot beneficia lunar de oferte cu un număr nelimitat de SMS-uri în reţelele proprii, de cel puţin 150 SMS-uri în reţelele naţionale şi, la cerere, un trafic naţional la internet mobil de minim 300 MB.

În cazul utilizatorilor cu dizabilităţi vizuale, pachetele puse la dispoziţie de către furnizorii de servicii de comunicaţii la puncte mobile vor conţine ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel naţional 2.000 minute în reţeaua proprie şi 500 minute în alte reţele, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. În plus, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date mobile de 3 GB la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este, astfel, de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Potrivit sursei citate, la momentul actual, persoanele cu dizabilităţi vizuale pot beneficia de oferte cu cel puţin 300 de minute naţionale şi, la cerere, trafic naţional lunar la internet mobil de minim 300 MB.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27