Ovidiu Miculescu, șeful Radio, incompatibil

miculescu incompatibil 2
miculescu incompatibil 2

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că Ovidiu Miculescu, președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Instanța supremă a respins recursul lui Ovidiu Miculescu și a menținut o decizie a Curții de Apel București din aprilie 2014.

În octombrie 2013, Agenția Națională de Integritate a stabilit că Ovidiu Miculescu, președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 — 4 iulie 2012, deoarece a deținut simultan funcția de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și pe cea de manager în cadrul Societății Române de Radiocomunicații.

Miculescu a contestat în instanță raportul întocmit de ANI, însă acțiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel București, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit ANI, Ovidiu Miculescu a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale", scrie Agerpres.

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, "persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate (...) membrii consiliilor de administrație (...) ale Societății Române de Radiodifuziune (...) li se aplică (...) regimul incompatibilităților prevăzut (...) pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat, precum și incompatibilitățile prevăzute în legi speciale".

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy