OUG amnistie și grațiere. Ludovic Orban: ''Nu există nicio bază constituțională pentru adoptare''

Bianca Ştefan / 16 iul 2018 / 16:30 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Ludovic Orban a susținut luni, 16 iulie, după ședința Biroului Executiv al PNL, că nu există nicio bază constituţională pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei. 

"PNL priveşte cu îngrijorare maximă informaţiile apărute în spaţiul public privitoare la adoptarea de către Guvern a unei noi ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, indiferent că este o OUG legată de amnistie şi graţiere sau o OUG care ar putea să modifice Codul penal sau alte reglementări în domeniul Justiţiei. PNL atrage atenţia că nu există nicio bază constituţională pentru adoptarea unei astfel de ordonanţe de urgenţă. (...) Nu avem nicio situaţie excepţională. (...) Nu există niciun fel de temei pentru Guvern pentru a emite OUG de a modifica legi care să afecteze funcţionarea Justiţiei în ansamblu. Somăm membrii Guvernului să nu fie slugile lui Dragnea şi să nu transpună visele bolnăvicioase ale lui Dragnea", a spus Orban, potrivit Agerpres. 

Orban a afirmat că deocamdată nu există semne foarte clare că Guvernul ar urma să adopte marţi o astfel de OUG, însă a spus că există "mişcări stranii". 

El a susţinut că, în cazul în care Guvernul va adopta o astfel de ordonanţă de urgenţă, PNL va sesiza Avocatul Poporului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24