€ 5.0904
|
$ 4.3406
|
Curs valutar: € 5.0904
|
$ 4.3406
 

Ou ochi perfect. Există o regulă de aur
Autor: Rodica Mitu

ou_ochi_perfect_reteta_foto_pexels_93255200 Ou / Foto Pexels
 

Poți prepara un ou ochi perfect printr-o metodă extrem de simplă.

Atunci când dorești să prepari ouă ochiuri, trebuie să ții cont de o regulă de aur: întotdeauna folosește o tigaie/cratiță antiaderentă.

Astfel, nu doar că știi sigur că nu se va lipi oul de tigaie, ceea ce la o tigaie obișnuită se întâmplă frecvent, dar folosești și mult mai puțin ulei sau unt.

Pentru un ou ochi perfect:

Topește un cub de unt într-o tigaie și lasă untul să se încingă puțin.

Sparge oul în centrul untului topit și lasă-l 10-20 secunde, notează retetepractice.ro. Toarnă apoi o lingură de apă în cratiță și pune-i imediat capacul.

Lasă oul la foc mic pentru 1-2 minute sau până ce apă se evaporă, apoi scoate-l direct pe farfurie, folosind o spatulă cât mai lată și cu margine ascuțită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close