Orban ar fi făcut o GAFĂ de PROPORȚII față de Merkel. Petrescu: Putea cineva sa îl informeze pe premier!

orban merkel
orban merkel

Fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, arată că premierul Ludovic Orban a comis o gafă de proporții  față de Germania și Angela Merkel.

A fost prezentata astazi, 27 noiembrie, stirea conform căreia, Ludovic Orban i-a solicitat Angelei Merkel sprijinul pentru o decizie favorabilă privind găzduirea la București a Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică. Am scris pe larg despre acest demers pe care Romania l-a demarat cu dreptul și mult potențial de materializare, in perioada in care țara noastra a deținut Presedintia Consiliului UE.

Demersul de astazi al lui Ludovic Orbán este o gafa de proporții, in condițiile in care Germania și-a depus propria candidatura pentru găzduirea acestei institutii europene încă de pe data de 6 noimebrie 2020. Putea cineva sa îl informeze pe premier ca Germania este contracandidata, nicidecum un posibil aliat pentru aceasta inițiativa a Guvernului României.


De-altfel multe dintre țările ce își doresc găzduirea acestui centru și-au depus deja candidaturile, precum Lituania, care își dorește acest centru la Vilnius și a depus un dosar solid, puternic susținut de vicepremierul Marius Skuodis care deține portofoliul economic și inovatie, Luxemburg este un candidat puternic, Belgia a depus candidatura și susține demersul prezentând planurile de implementare 5G in concordanța cu noile decizii și măsuri de prezervare a integrității rețelelor de telecomunicatii, Cehia, Spania, Polonia. Cam toate țările au schematizat alianțele încă de la începutul lui 2020.


Romania are o candidatura inexistenta ca dosar și avantaje competitive, cu un premier total dezinformat și deconectat de substanța demersului.


Proasta decizie de desființare a Ministerului Comunicatiilor începe sa doară .. sa ne doară pe noi toți care înțelegem importanta găzduirii Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică și in general a prioritizării agendei digitale la nivel national și european. a scris Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel