Orban: Aceste voturi NU pot fi considerate valide

Rares Bogdan, Ludovic Orban  Foto: Crișan Andreescu
Rares Bogdan, Ludovic Orban Foto: Crișan Andreescu

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că în România au ajuns, prin Poşta Română, după data de 3 decembrie, câteva sute de plicuri cu voturi care, potrivit legii, nu pot fi considerate valide.

„Aici au ajuns (...) în jur de câteva sute (...) de plicuri cu voturi exprimate, care au venit după data de 3 decembrie. Ele nu pot fi considerate valide, aşa prevede legea. Tocmai din cauza asta, când li s-a comunicat că votul nu a fost valid, li s-a transmis şi posibilitatea că pot să voteze şi fizic”, a spus, sâmbătă, Ludovic Orban la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Premierul a adăugat că, pentru a putea fi validat, plicul cu votul trebuia să ajungă până în data de 3 decembrie, ora 24.00.

„Orice plic a ajuns mai târziu a fost considerat nevalid. Data de 3 decembrie a fost stabilită astfel încât dacă cineva, fie din cauza serviciului poştal din ţara unde se găseşte, fie din cauza faptului că poate a trimis plicul prea târziu, fie dintr-o altă cauză, nu poate să voteze valid prin corespondenţă, să i se permită exercitarea dreptului de vot fizic”, a explicat Orban.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel