Orban, către şeful AEP: Tentativă de fraudă. Vă somez public

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, al cărei text vi-l prezentăm în cele ce urmează.

"Domnule Constantin-Florin Mituleţu-Buică,

Vă solicit să încetaţi de îndată boicotarea Referendumului convocat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, şi să asiguraţi imediat exercitarea funcţiilor şi atribuţiilor Autorităţii Electorale Permanente prevăzute de lege pentru informarea şi încurajarea participării cetăţenilor la vot.

Este absolut revoltător şi scandalos că nici până la această dată, de la începerea campaniei pentru Referendum, Autoritatea Electorală Permanentă nu promovează public nicio campanie de informare şi încurajare a participării românilor la vot.

Absenţa oricărui material informativ în presă şi la posturile de radio şi de televiziune din ţară privind scrutinul din 26 mai în care să fie prezentate informaţii esenţiale despre obiectul şi procedura de vot, este o abatere gravă de la rolul şi atribuţiile AEP şi încalcă fraudulos dreptul constituţional la informare al cetăţenilor români.

Asistăm la un boicot instituţional privind participarea cetăţenilor la Referendum din partea AEP şi a altor instituţii ale statului, fără precedent, care arată clar că autorităţile responsabile de buna organizare a votului din 26 mai sunt folosite pentru a împiedica exprimare votului de către cetăţeni, la ordinul unui condamnat penal definitiv pentru fraudă electorală, Liviu Dragnea.

Este o tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD pornită încă de la începutul campaniei prin adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care avea ca scop să-i interzică Preşedintelului României să se implice în campania pentru Referendumul convocat pentru a interzice amnistia şi graţierea faptelor de corupţie şi adoptarea ordonanţelor de urgenţă în domeniul penal.

În consecinţă, vă somez public să dispuneţi realizarea în regim de urgenţă a unei campanii mass-media de informare a cetăţenilor privind Referendumul convocat de Preşedintele României şi să abandonaţi folosirea Autorităţii Electorale Permanente în tentativa PSD de fraudare a votului din 26 mai."

Ludovic Orban
Preşedintele Partidului Naţional Liberal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel