Bere gratis dacă mergi cu bicicleta. 'Călătoria Verde' reduce poluarea în orașe

Bere gratis pentru o 'Călătorie Verde'. Există în lume câteva orașe unde poți primi diverse recompense dacă renunți la mașină și folosești bicicleta, cu scopul de a reduce poluarea.

Renunțarea la mașină îți poate aduce anumite bonusuri, cum ar fi o halbă de bere gratis, înghețată sau bilete la cinema.

Cum funcționează acest lucru?

Conform BBC, în orașul italian Bologna planul de reducere a poluării recompensează oamenii care își lasă mașinile acasă și iau bicicleta, autobuzul sau merg pe jos. Aceasta acțiune se numește 'Belle Mosa'. Planul a fost implementat în 2017. Cei ce doresc să participe trebuie să downloadeze o aplicație în care îți încarci traseul și care îți arată punctele de unde poți ridica bonusul. ”Se oferă posibilitatea tuturor oamenilor să transforme o călătorie cu mașina într-una cu autobuzul sau bicicleta și astfel să beneficieze de bonusuri pentru comportamentul lor ”verde”', a spus Marco Amadori, unul dintre cei care au inițiat proiectul.

Peste 100 de afaceriști locali s-au înscris în acest proiect, oferind tot felul de vouchere de discount. Unul dintre plusurile acestui program este că oamenii pot concura între ei care să strângă cele mai multe puncte de discount. În funcție de numărul de puncte de recompensă pe care le adună fiecare se poate alege bonusul dorit.

Sistemul de colectare a punctelor nu este bazat pe lungimea traseului pe care îl parcurge fiecare, pentru că este important chiar și un traseu de sub 1 km pe care să-l parcurgi într-un mod nepoluant. Un dispozitiv GPS are grijă ca nimeni să nu trișeze pe traseu, dar și că fiecare folosește mijlocul de transport declarat. Aplicația afișează și cât dioxid de carbon salvezi de-a lungul călătoriei.

Se simte vreo diferență?

Aplicația iți permite să înregistrezi doar patru călătorii într-o zi, așa că doritorii trebuie să fie atenți atunci când își calculează punctele de recompensă. Bella Mosa funcționează doar 6 luni pe an și a fost implementată de Uniunea Europeană și autoritățile locale din Bologna, conform sursei citate.

Anul trecut, aplicația bella Mosa a înregistrat 3,7 milioane de kilometri de călătorii nepoluante doar în Bologna. Au fost distribuite peste 16.000 de vouchere de reduceri. Anul acesta, mai arată BBC, s-au înscris în program peste 10.000 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel