Lech Walesa a fost operat pe cord. Intervenția a durat patru ore și jumătate

Facebook - Lech Walesa
Facebook - Lech Walesa

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa a fost operat pe cord în cursul zilei de astăzi, 15 martie.

Fostul preşedinte polonez, disident anticomunist şi laureat al premiului Nobel pentru pace Lech Walesa a suferi luni o operaţie cardiacă, a declarat luni pentru AFP secretarul său Marek Kaczmar, citat de Agerpres. 

"Operaţia s-a terminat", a declarat Marek Kaczmar. La finalul intervenţiei, care a durat circa patru ore şi jumătate, "şeful s-a întors pe patul de spital şi se odihneşte", a adăugat el, fără a furniza alte amănunte. 

Laureatul premiului Nobel pentru pace în 1883 şi fostul preşedinte al Poloniei a postat duminică un mesaj video privind starea sa de sănătate în care îşi anunţa internarea în spital, fără a avansa o dată la care ar putea fi externat.

„Am făcut tot posibilul pentru a servi bine naţiunea”


"Mă voi interna în spital. Ce va urma după aceea, numai timpul o va spune", a spus fostul lider al mişcării sindicale Solidaritatea care, în 1989, a pus capăt paşnic comunismului în Polonia.

"Deci, cum nu sunt sigur când ne vom revedea sau dacă ne vom revedea, aş vrea să spun că am făcut tot posibilul pentru a servi bine naţiunea", a adăugat el.

Fostul preşedinte a spus că este "pregătit pentru cele două rezultate posibile" şi că nu îi este teamă de nimic, cu excepţia lui "Dumnezeu şi, puţin, a soţiei".

Electrician naval, fac revoluție


Potrivit lui Marek Kaczmar, Lech Walesa s-a internat în spital pentru o înlocuire programată a unei baterii a pacemaker-ului său şi repararea unui fir care "probabil s-a rupt".

După ce a lucrat ca electrician în şantierul naval din oraşul portuar Gdansk, Lech Walesa a stupefiat blocul comunist şi lumea întreagă atunci când a preluat conducerea unei mişcări de grevă la care au participat 17.000 de muncitori de pe şantierele navale în 1980.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel