ONU: Eforturile de gestionare a crizei migrației au ajuns într-un punct critic

Miercuri, Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Antonio Guterres, a declarat că Organizațiile umanitare care încearcă să ajute milioanele de persoane care fug în fiecare an de conflicte armate și catastrofe naturale în întreaga lume au ajuns  într-un 'punct critic', relatează Agerpres.

Comisarul ONU, în deschiderea unei conferințe pe tema migrației ce a avut loc la Geneva, a declart că 'A sosit momentul unei schimbări radicale în eforturile internaționale pentru a gestiona aceste deplasări'.
Eforturile internaționale trebuie să se concentreze acum pe consecințele migrației și pe tratarea în mod serios a cauzelor profunde ale acestui fenomen, mai menționează acesta.

ONU, pe 7 decembrie, le-a solicitat țărilor membre 20,1 miliarde de dolari pentru a ajuta anul viitor 87 de milioane de persoane în 37 de țări. Acesta este cel mai important apel la fonduri lansat vreodată.
Acest apel acoperă răspunsul la 27 de crize, printre care cele din Republica Centrafricană, Burundi, Nigeria, Sudanul de Sud, Siria și Yemen.

Exodul sirienilor, dar și al multor irakieni a provocat o criză majoră în regiune și cea mai gravă a migrației cunoscută de Europa după Al Doilea Război Mondial.

Din ianuarie 2015, circa 950.000 de migranți au ajuns în Europa prin traversarea Mediteranei, iar în total, peste 60 de milioane de persoane din lumea întreagă și-au părăsit căminele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel