OMS, anchetă pentru a cercetarea unor abateri interne grave

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a ordonat o anchetă internă, după ce a primit mai multe e-mailuri anonime care vorbesc despre comiterea unor prezumtive infracţiuni - rasism, sexism şi cheltuieli nejustificate - în interiorul acestei agenţii pentru sănătate a ONU, potrivit unei declaraţii publicate recent pe site-ul său oficial, informează sâmbătă Xinhua.

 'Acuzaţiile sunt anchetate în conformitate cu procedurile stabilite ale OMS', se afirmă în acea declaraţie. Acuzaţiile au circulat în structurile interne ale OMS, iar organizaţia are o politică de 'toleranţă zero' faţă de astfel de abateri, precizează acelaşi text. AP a raportat joi că a obţinut trei e-mailuri adresate directorilor de la OMS, potrivit cărora anumiţi oficiali de rang înalt ai acestei organizaţii sunt implicaţi în 'discriminări rasiale sistematice' faţă de angajaţi africani.

Abateri și acuzații grave

Aceleaşi e-mailuri vorbesc şi despre alte abateri, inclusiv despre cheltuirea nejustificată a banilor ce ar fi trebuit să fie utilizaţi pentru a combate epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo, anul trecut. OMS a anunţat că a implementat mai multe mecanisme de control intern, inclusiv o linie telefonică de integritate, operată de o asociaţie independentă, pe care orice persoană - atât din interiorul, cât şi din afara organizaţiei - o poate folosi pentru a raporta în mod anonim şi în deplină confidenţialitate îngrijorări legate de orice formă de abateri prezumtive comise de angajaţii OMS. Înfiinţată în 1948 şi cu sediul general la Geneva, OMS este o agenţie internaţională specializată, care are misiunea de a coordona acţiunile globale din domeniul sănătăţii publice prin intermediul sistemului administrativ al ONU. 

VEZI ȘI:

Ebola în Suedia? Anunțul oficial

Ebola Suedia. Pacientul a fost izolat - știrea NU s-a confirmat


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel