Ebola în Suedia? Anunțul oficial

Ebola în Suedia - anunțul oficial
Ebola în Suedia - anunțul oficial

Un pacient internat într-un spital din Suedia cu simptome care păreau să fie un caz de Ebola, o boală extrem de contagioasă şi uneori mortală, nu suferă de această febră hemoragică, au anunţat vineri autorităţile locale.

Conform autorităţilor medicale locale ”Tânărul (...) care s-a prezentat cu simptome incluzând mai ales scaune cu sânge şi vărsături nu suferă de Ebola. Este ce arată rezultatul analizelor', au precizat într-un comunicat autorităţile medicale din regiunea Uppsala (est). El s-a prezentat mai întâi la spitalul din oraşul Enkoping, aflat în apropiere de Uppsala. El a fost izolat cu rapiditate şi apoi transferat. Serviciul de urgenţă al acelui spital a fost închis, iar angajaţii care au intrat în contact cu pacientul se află sub supraveghere”, este precizarea medicilor.

A făcut o vizită în Burundi

Pacientul, care locuieşte în Suedia, dar a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a revenit în urmă cu trei săptămâni dintr-o vizită în Burundi, ţară vecină cu Republica Democrată Congo unde este epidemie de Ebola.

'În suspiciuni de Ebola, este necesar să se trateze toate cazurile ca şi cum sunt confirmate, până ce rezultate arată contrariul', au subliniat autorităţile medicale. Primele simptome au apărut vineri dimineaţă, dar starea tânărului s-a ameliorat între timp, au precizat acestea. 'Aşteptăm rezultatul' ultimelor analize pentru a stabili natura exactă a bolii sale, potrivit unui comunicat al autorităţilor.

Despre Ebola

Ebola este o boală mortală cauzată de un virus. Există cinci tulpini ale acestui virus, patru dintre ele reuşind să îmbolnăvească oamenii. Odată ce a pătruns în organism, virusul omoară celulele, făcându-le pe unele dintre ele să explodeze. Ebola distruge sistemul imunitar, cauzează hemoragii interne puternice şi afectează aproape fiecare organ.

Epidemia de Ebola care este în expansiune în estul Republicii Democrate Congo a făcut deja peste 360 de morţi. Este cea de-a zecea epidemie de Ebola în această ţară după identificarea bolii, în 1976.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel