Omar Hayssam, parte a unor negocieri între diplomațiile române și siriene

basescu siria
basescu siria

Extrădarea lui Omar Hayssam a fost un proces  în care diplomațiile celor două state au negogiat îndelung. Pesurse.ro scrie că  între Siria și România a avut loc un schimb - sirienii l-au predat pe Omar Hayssam, în timp ce România se obligă să nu închidă Ambasada Republicii Arabe Siriene în România și nici reprezentanța sa de la Damasc. Se pare că România e ultima sau cel puțin printre ultimele țări membre UE care își mai mențin ambasada funcțională la Damasc după izbucnirea războiului civil. În momentul de față nu se știe din ce țară a  fost adus Omar Hayssam.

 În ultimele luni s-au făcut presiuni serioase asupra autorităților române pentru a închide reprezentanța regimului Bashar Al-Assad la București. În tot acest timp președintele Băsescu le-a replicat celor care solicitau aceste lucru că România are una din cele mai importante comunități în Siria și că nu își poate permite că în condiții de război civil să îi abandoneze.

 De asemenea, România prin ambasada sa la Damasc reprezintă interesele mai multor state care și-au închis deja ambasadele. De asemenea regimul lui Assad are nevoie cu disperare să mențină pe cât se poate relații diplomatice cu cât mai multe state împiedicând astfel recunoașterea opoziției ca reprezentant al statului sirian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel