Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi complet reabilitat

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Cătălin Rotea, a afirmat joi, la Zilele Medicale Slătinene, că în cel mult doi ani unitatea va fi complet reabilitată şi dotată cu echipamente moderne.

Rotea a spus că mare parte din investiţiile de la spital sunt finanţate de Consiliul Judeţean (CJ) Olt, altă parte sunt efectuate cu fonduri europene şi altele, cu finanţare guvernamentală, iar de la bugetul judeţean sunt finanţate şi o parte din cheltuielile de personal, şi anume, cele pentru norma de hrană. '20 de milioane de lei este suma primită anul acesta de la CJ Olt, sunt cei mai mulţi bani pe care un consiliu judeţean i-a dat unui spital judeţean, sunt bani care se duc în reabilitări, renovări, dotări cu echipamente medicale, dar o sumă foarte mare se duce şi pe susţinerea cheltuielilor de personal, adică norma de hrană pentru angajaţii noştri este suportată aproape integral de CJ Olt', a precizat managerul unităţii medicale.

El a subliniat că spitalul, unde anual se tratează peste 43.000 de bolnavi, oferă atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi condiţii care s-au îmbunătăţit constant, crescând şi complexitatea cazurilor rezolvate. 'Cred că suntem atractivi pentru că suntem un spital care a investit mult în reabilitări, dotări şi echipamente medicale, nivelul salarizării este peste media din România', a spus managerul SJU.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, le-a transmis medicilor prezenţi la eveniment că instituţia pe care o conduce va continua investiţiile în sănătate şi va sprijini spitalul să poată oferi un act medical de calitate, cu ajutorul unor condiţii bune, a unor echipamente performante şi a personalului motivat. 'În mine şi în instituţia pe care o reprezint, Consiliul Judeţean Olt, găsiţi un sprijin atât din punctul de vedere al planului investiţional pe care îl facem an de an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cât şi din punctul de vedere al drepturilor care vi se cuvin.

Pentru că am înţeles cu toţii că un act medical de calitate înseamnă spaţii reabilitate, înseamnă aparatură performantă, dar înseamnă şi medici, personal bine pregătit şi motivat', a spus Oprescu. El a subliniat că prioritatea mandatului său la conducerea CJ Olt o constituie SJU Slatina, anunţând o serie de noi investiţii care vor începe în vară. 'Prioritatea în acest mandat va fi Spitalul de Urgenţă Slatina şi, cum am spus-o în repetate rânduri, investiţiile continuă. În două-trei săptămâni se dă ordinul de începere la reabilitarea şi modernizarea corpului central, este vorba de un proiect derulat de Compania Naţională de Investiţii.

De asemenea, tocmai în această perioadă se ridică în SEAP trei investiţii făcute din bugetul propriu al CJ Olt, este vorba despre cele patru etaje rămase nereabilitate din blocul materno-infantil, e vorba de reabilitarea termică a blocului central (...), avem şi reabilitarea secţiei de la Scorniceşti, reabilitarea termică exterioară, dar şi modernizarea etajelor doi şi trei. Sperăm ca în maximum doi-trei ani de zile, SJU Slatina să nu mai aibă niciun corp de clădire şi nicio secţie nereabilitată. De asemenea, în toate secţiile pe care le terminăm de reabilitat continuăm dotarea cu mobilier modern şi cu investiţiile în aparatură', a declarat Marius Oprescu.

În altă ordine de idei, managerul SJU Slatina a transmis personalului medical să aibă în vedere că pacienţii au nevoie atât de tratamente medicale, cât şi de comunicare, empatie şi compasiune. Rotea a menţionat că la această ediţie a Zilelor Medicale Slătinene, a treia, a crescut numărul participanţilor din alte unităţi medicale - din Craiova şi din Bucureşti. 'Avem foarte mulţi invitaţi care vin din centrele universitare Bucureşti şi Craiova, vom avea o serie de prezentări ale unor tehnici chirurgicale, ale unor intervenţii care s-au făcut la Slatina, pentru că în ultima perioadă calitatea actului medical de la SJU Slatina cred că a crescut', a susţinut managerul spitalului. La Zilele Medicale Slătinene vor fi prezentate în total 36 de lucrări, din domeniile: ORL, chirurgie pediatrică, oncologie, chirurgie plastică, radiologie şi imagistică medicală, ortopedie, medicină legală, psihiatrie, diabet, endocrinologie, recuperare medicală, nefrologie, urologie, chirurgie generală, gastroenterologie, chirurgie toracică, obstetrică-ginecologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel