Olimpiada Internațională de Matematică, bilanţul României

În clasamentul pe națiuni, România a ocupat locul 33, la Olimpiada Internațională de Matematică, la egalitate cu Franța.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, felicită lotul olimpic de matematică al României și profesorii coordonatori pentru rezultatele obținute la a 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 3 — 14 iulie, la Cluj-Napoca. La acest veritabil campionat mondial de matematică destinat elevilor de liceu, lotul României a obținut șase premii: o medalie de aur, o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni.

Medalia de aur a fost cucerită de Ioan-Andrei Nicolae, iar medalia de argint de Ciprian-Mircea Bonciocat (laureat cu argint și la precedentele trei ediții). Mihnea-Gabriel Doica și Edis Memiș au intrat în posesia medaliilor de bronz, în timp ce Antonie Ciocan și Radu-Alexandru Iacob au obținut mențiuni. Echipa României a fost condusă de profesorii universitari Cătălin Liviu Gheorghe și Mihai Chiș.

În clasamentul pe națiuni, România a ocupat locul 33, la egalitate cu Franța. Pe podium s-au clasat, în ordine, echipele Statelor Unite ale Americii, Federației Ruse și R.P. Chineze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel