Urmărește emisiunea live


Olandezul Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision, confirmat pozitiv cu COVID-19. Nu va participa la finala de sâmbătă

Câștigătorul Eurovision de la ediția anterioară a fost confirmat pozitiv cu Covid-19, asta după ce marți a cântat pe scena competiției de anul acesta, la Rotterdam. 

Duncan Laurence, câștigătorul Concursului Eurovision 2019 pentru Olanda, Țările de Jos, și care era programat să cânte în direct în marea finală de sâmbătă, a dat rezultate pozitive pentru COVID-19, anunță organizatorii competiței.

Duncan are simptome ușoare. Datorită perioadei minime de izolare de 7 zile, Duncan nu va putea cânta live în sala Ahoy din Rotterdam, dar va participa în continuare la spectacol într-o altă formă.

Marți a cântat în deschiderea competiției de anul acesta

Luni, Duncan a dat rezultate negative la ”Eurovision Test Pavilion”, care i-a permis accesul la locul de desfășurare pentru performanța sa din prima semifinală. Miercuri, el a prezentat simptome ușoare și, din păcate, a obținut un rezultat pozitiv într-un test rapid de antigen.

„Suntem, desigur, dezamăgiți, în primul rând pentru Duncan, care merită un spectacol live pe scena noastră Eurovision după victoria sa din 2019 și succesul mondial cu piesa ”Arcade””, a spus Sietse Bakker, producător executiv. „Nu am putea fi mai mândri de deschiderea sa pentru prima semifinală. Desigur, îi dorim lui Duncan o recuperare rapidă!”

"Duncan este foarte dezamăgit, așteapta cu nerăbdare acest lucru de doi ani”, au spus cineva din echipa artistului. 

Protocol strict anul acesta la Eurovision Song Contest

Un protocol strict de sănătate și siguranță COVID-19 este aplicat la Concursul Eurovision Song din acest an. Toți cei care lucrează în perimetrul evenimentului trebuie să fie în posesia unui test negativ COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore.

De la 6 aprilie, când a început amenajarea și pregătirea evenimentului, au fost efectuate peste 24.400 de teste în rândul tehnicienilor, voluntarilor, artiștilor, membrilor delegațiilor și presei. Doar 16 dintre aceștia (0,06%) au dat rezultate pozitive. În majoritatea cazurilor, testele pozitive au provenit de la oameni care nu fuseseră anterior la fața locului sau care nu fuseseră acolo recent.

România a ratat calificarea

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2021. Roxen a cântat în prima semi-finală, pe data de 18 mai 2021, la Rotterdam, dar nu a obținut suficiente puncte din partea juriului și a publicului pentru a trece mai departe. 

Sâmbătă, de la ora 22:00, ora României, are loc marea finală Eurovision Song Contest 2021. Competiția va fi transmisă în direct și în România de către Televiziunea Română. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel