Urmărește emisiunea live


Offshore, ordonanţă. Dragnea, discuţie cu Dăncilă

Liviu Dragnea, a declarat că o ordonanţă referitoare la legea offshore trebuie să definească fără echivoc valoarea investiţiilor şi modul cum se deduc acestea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că o ordonanţă referitoare la legea offshore trebuie să definească fără echivoc valoarea investiţiilor şi modul cum se deduc acestea, menţionând că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă şi urmează o analiză şi în coaliţie, după promulgarea legii. 

"Ce s-a adoptat în lege (referitoare la perimetrele offshore - n.r.) trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit. Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile o dată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar, în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor.

Ideea e că noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată, dar cei care le scot să nu lucreze în pierdere şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar. Asta va trebui să cuprindă ordonanţa", a explicat Dragnea, la Parlament. 

Ce urmăreşte proiectul de ordonanţă

El a spus că a avut o discuţie cu Viorica Dăncilă şi cu Eugen Teodorovici pe această temă şi urmează o discuţie în coaliţie. "Am avut o discuţie cu dna prim-ministru, cu dl Teodorovici, după ce legea va fi promulgată, vom avea din nou o discuţie în coaliţie cu dna prim-ministru, cu ministrul Energiei, cu dl Teodorovici şi dl Toader. O să discutăm despre prevederile din ordonanţă care urmăresc să clarifice aceste lucruri", a adăugat Dragnea. 

El a subliniat că se urmăreşte, de asemenea, întărirea a ceea ce a fost stabilit în privinţa cotei de 50% pentru producţia de gaze care să fie comercializată pe piaţa din România, precum şi a prevederilor pentru domeniul specific din offshore. 

Dragnea a menţionat că trebuie să existe "o stabilitate şi o predictibilitate pentru cei care au investit deja, care urmează să investească şi pentru cei care vor veni să se înscrie la celelalte perimetre care vor fi disponibile în Marea Neagră". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel