Oana Stănciulescu: "Capcana unui compromis - Securitatea și arheologia 1947 -1967". Jurnalista publică o lucrare de referință care ar trebui citită de toată lumea

Eveniment literar la Biblioteca Academiei Române, vineri, 3 noiembrie, cu ocazia lansării volumului "Capcana unui compromis - Securitatea și arheologia 1947 -1967", scris de jurnalista Oana Stănciulescu.

Lucrare de referință pentru a scoate în evidență interesul pe care regimul comunist îl avea în manipularea și influențarea cercetării arhe­ologice și felul în care Securitatea ca unealtă a statului comunist opera în mod concret în sensul aplicării dis­pozițiilor conducerii statului.

Zeci de volume din arhivele CNSAS au stat la baza volumului "Capcana unui compromis - Securitatea și arheologia 1947 -1967",  unde Oana Stanciulescu a reușit, după mii de ore de studiu a documentelor, să scoată o parte din istoria represiunii  Securității, care a reușind să aservească politic cercetarea arheologică în primele două decenii ale dictaturii comuniste. 

Oana Stănciulescu, absolventă a Academiei de Studii Economice din București,  este jurnalist din 1991. A debutat la Dreptatea, a scris la România Liberă, Ziua, Academia Cațavencu și a făcut parte  din redacția BBC.

A fost șef secție Politic la PRO TV, redactor-șef la Cotidianul. Realizator și analist la Realitatea TV, Antena 3 și B1TV, director la Expres Magazin. A fost  președinte la Societatea pentru Presă Liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel