O tânără a supraviețuit miraculos trei săptămâni fără mâncare și apă, pe o barcă în Atlantic / VIDEO

O tânără a supraviețuit miraculos trei săptămâni fără mâncare și apă, pe o barcă în Atlantic  / Sursă foto: Captură Youtube
O tânără a supraviețuit miraculos trei săptămâni fără mâncare și apă, pe o barcă în Atlantic / Sursă foto: Captură Youtube

O tânără de 17 ani a supraviețuit miraculos fără mâncare și apă, pe o barcă în Oceanul Atlantic.

O tânără de 17 ani, din Coasta de Fildeș, a supraviețuit timp de trei săptămâni pe o barcă, în Oceanul Atlantic, fără mâncare și apă. Aicha este unul din cei trei supraviețuitori, dintr-un total de 59 de pasageri care s-au aflat la bordul unei nave rămase în derivă. BBC a realizat un reportaj în care a relatat povestea fetei.

- Credeam că, dacă nu se întoarce nimeni după noi, o să murim cu toţii.

- Era un mormânt uriaș în mijlocul oceanului.

Operațiunea de salvare a început în 26 aprilie. Atunci, Forțele Aeriene spaniole au descoperit barca aflată în derivă.

"Multe lucruri îţi trec prin cap în acele momente, dar trebuie să te concentrezi şi să-i salvezi pe cei care sunt în viaţă.", a povestit pilotul, Juan Carlos Serrano.

Printre cei trei supravieţuitori s-a aflat şi Aicha.

"După două zile nu mai avem nici mâncare, nici apă. În a patra zi am rămas şi fără combustibil.", a spus Aicha.

Ambarcațiunea a plutit în derivă timp de trei săptămâni.

"Erau bărbaţi care nu mai puteau rezista şi strigau de sete: "Vă rog, avem nevoie de apă, cineva poate să ne dea apă?" Ne-am folosit încălţămintea să le dăm apă.", a povestit Aicha, potrivit Publika.

Aicha și-a părăsit orașul natal în noiembrie 2020 și a călătorit în Mauritania, de unde a luat barca. Numai sora ei mai mare știa de planurile ei de a porni în această călătiorie. Aceasta a fost salvată de un membru al echipajului Forțelor Aeriene spaniole.

Tot mai mulți migranți spre Insulele Canare

O navă cu 24 de persoane, toate decedate, la bord a ajuns în insulele Canare, aproape de Tenerife, anunţa presa spaniolă în urmă cu 3 săptămâni. Serviciile de salvare maritimă raportaseră anterior iniţial un bilanţ cu 17 morţi. Numărătoarea efectuată odată cu sosirea bărcii în port a ridicat numărul morţilor la 24, printre care doi minori.

Un avion al forţelor aeriene spaniole a văzut iniţial ambarcaţiunea la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro. Un elicopter militar a ridicat apoi trei persoane încă în viaţă la bord (doi bărbaţi şi o femeie) transportându-i la un spital din Tenerife.

Sosirile migranţilor în insulele Canare s-au înmulţit de la sfârşitul lui 2019 ca urmare a creşterii numărului de patrule pe coasta de sud a Europei, ceea ce a contribuit la o reducere semnificativă a traversărilor în Marea Mediterană (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel