Urmărește emisiunea live



O nouă stenogramă: Vezi cum Blejnar îl amenință pe șeful Vămii Albița

sorin-blejnar dc
sorin-blejnar dc

O stenogramă apărută în cazul Sorin Blejnar, dezvăluie cum șeful ANAF se folosea de influența sa pentru a-l amenința pe Emil Bordeianu, șeful vămii Albița, care avea o problemă cu comisionarii, potrivit money.ro.

Șeful Fiscului îl avertiza pe Emil Bordeianu că ar trebui să rezolve problema consilierilor vamali de la Albița, altfel va răspunde cu funcția dacă nu își va ”răzgândi strategia.”

În continuare, conținutul incerceptării:

Blejnar: deci, domnu şef, dvs sunteţi şeful vămii Albiţa

 Bodeianu: da.

 Blejnar: dacă dvs nu aveţi atâta autoritate asupra unor nemernici de comisionari care pentru statul român sau pt cetăţenii moldoveni... dacă e o problemă naţională de a dona 20-30 de tiruri pe zi, iar ei ne cer bani pentru chestia asta. Înseamnă că dvs va trebui foarte clar să vă regândiţi strategia acolo. Să îmi faceţi o hârtie prin care să îmi propuneţi să rămână unul singur. Câţi comisionari vamali aveţi acolo?

 Bordeianu: Dacă îmi permiteţi, deci din cei 4 comisionari vamali, cei 3 care sunt români, au acceptat, schenker, romtransu, a zis că neamţu le-a dat tel şi n-au vrut nici până acum. Cel puţin în prima zi...am zis, domnilor, acolo e premierul Filat, aştepată cu televiziunea. Vă rog io frumos. Ceilalţi 3 au acceptat şi merg în continuare. Dar cu rugăminte. Au zis domne sunt aproape 1000 de tiruri...eu am şi eu contractanţii mei care au operaţiuni de tranzit.

 Blejnar: vă rog să gestionaţi situaţia, întâlniţi-vă şi cu dl Comăniţă şi găsiţi o rezolvare. De 6 sau 7 luni de cînd sunteţi şef acolo asta e o problemă pentru ţară, pe care dvs trebuie să o rezolvaţi, sincer că de ea depinde inclusiv menţinerea dvs încă acolo.

De asemenea, în cadrul aceluiași dosar, a fost interceptată o discuție între Sorin Blejnar și Traian Băsescu, în care președintele României primea informări de la șeful ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel