România - Ungaria, cale ferată. O nouă reţea ar putea fi construită în următorii 10 ani

Cale ferata
Cale ferata

O nouă cale ferată care să lege Ungaria de Serbia şi România ar putea fi construită în următorii zece ani. 

Anunţul despre construirea noii căi ferate care să lege Ungaria, Serbia şi România a fost făcut de către parlamentarul Fidesz, Janos Lazar, pentru cotidianul ungar Delmagyarorszag, informează MTI. Janos Lazar a precizat că noua linie de cale ferată ar urma să conecteze oraşele Pecs, Baja, Subotica, Szeged, Hodmezovasarhely, Bekescsaba, Salonta, Oradea şi Debrecen iar proiectul ar costa 800 miliarde forinţi (2,6 miliarde euro). Janos Lazar a spus că a discutat acest proiect cu premierul Viktor Orbán care l-a acceptat. 

Guvernul Serbiei este dispus să sprijine financiar acest proiect



Politicianul ungar a mai anunţat că Guvernele Serbiei şi Ungariei vor avea o şedinţă comună în luna aprilie, ocazie cu care va fi discutat şi proiectul noii căi ferate. Potrivit lui Janos Lazar, Guvernul Serbiei este dispus să sprijine financiar acest proiect. În plus, proiectul ar putea beneficia şi de finanţare de la Uniunea Europeană, având în vedere că este în linie cu strategia UE de dezvoltare a transporturilor. 

Janos Lazar a mai spus că unele secţiunii ale căii ferate ar putea fi utilizate şi de trenurile suburbane, cum este de exemplu linia de tram-tren care este în prezent construită pentru a conecta Szeged şi Hodmezovasarhely. Lazar a estimat că unele secţiuni din viitoarea linie, precum cea dintre Pecs şi Baja sau cea dintre Szeged şi Bekescsaba ar putea fi finalizate până în 2022 iar întregul proiect ar putea fi finalizat în 8-10 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel