O mină de război a explodat și a ucis doi oameni pe plajă în Odesa. Chirieac: Este o nebunie. Nordul Mării Negre e o zonă mortală

Plaja Zatoka/ Foto Google Maps 2021
Plaja Zatoka/ Foto Google Maps 2021

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre explozia minei marine din Odesa. 

Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite după explozia minei de război la câţiva metri de mal, pe litoralul ucrainean. S-a întâmplat pe o plajă din Zatoka, regiunea Odesa, din Ucraina. "O mină a explodat pe plaja Zatoka. Doi oameni au murit şi alţi doi au fost grav răniţi", indică euroweeklynews.com. Se pare că explozia a fost provocată chiar de cei prezenţi pe plajă.

Citește mai mult aici: O mină de război a explodat pe litoralul ucrainean, în zona Odesa

Comentând subiectul, analistul de politică externă Bogdan Chirieac a afirmat că a fost dovadă de ”nebunie” faptul că mai mulți oameni înotau în zonă, deși este declarată zonă de război de către ”statul ucrainean nefuncțional”. Întrebat dacă acest eveniment este un semn că se apropie războiul de țara noastră, Bogdan Chirieac a infirmat acest scenariu. 

”Nu se apropie de noi. Marina militară a minat portul Odesa. Este o nebunie să lași oamenii să facă plajă în Odesa. Minele s-au rupt de la locul lor și au invadat toată Marea Neagră. Două mine au fost descoperite de marina militară română și au fost dezamorsate. Nu! Este, dacă vreți, iresponsabilitate din partea celor care gestionează aceste mine marine extrem de periculoase.

Țara este în război, nu le au pe toate. Administrația nu funcționează în Ucraina, cum nu funcționează nici în România, că sunt două state eșuate. Doar că noi avem șansa uriașă că suntem membri NATO și UE. Ucraina are mult de muncă ca să intre în UE, adică e vorba de 20 de ani de pregătire. Nu trebuiau să lase oamenii acolo, altminteri nordul Mării Negre e o zonă mortală”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac în intervenția sa de la România TV.

În urmă cu o săptămână, Odesa era considerată cea mai sigură zonă din Ucraina

Următoarea etapă majoră a războiului din Ucraina va avea loc în sudul ţării, apreciază serviciul britanic de informaţii militare, care citează concentrările de trupe ruse în zonă. 

Şi Kievul este cu ochii pe acea regiune, unde în ultimele săptămâni a lansat numeroase contraatacuri şi a bombardat căi de comunicaţii şi depozite de muniţie, în pregătirea unei ofensive mai ample.  Forţele ruse, pe de altă parte, au continuat să bombardeze localităţi, inclusiv Mikolaiv, un oraş strategic a cărui cucerire le-ar deschide calea spre Odesa. Deocamdată, însă, Mikolaivul rezistă, după cum transmite corespondentul RRA, Mario Balint, scrie Rador.

Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, este convins că trupele ruse nu vor putea să captureze oraşul în următoarele luni. Potrivit acestuia, Mikolaivul se află sub protecţia sigură a armatei ucrainene de sud, ca urmare a atacurilor de precizie lansate de sistemele HIMARS şi alte arme occidentale. La rândul său, regiunea Odesa este deocamdată cea mai sigură din sudul ţării, potrivit reprezentantului administraţiei militare regionale Odesa, Serghei Bratciuk.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel