O livadă de la marginea Galațiului, proprietate de stat, a ajuns groapă ilegală de gunoi

Cooperativa Țara Mea, care strânge 10.000 de fermieri, va boicota toate firmele austriece/ Pixabay
Cooperativa Țara Mea, care strânge 10.000 de fermieri, va boicota toate firmele austriece/ Pixabay

O livadă plantată la marginea municipiului Galați, în apropierea Combinatului Siderurgic, a fost transformată de localnicii din apropiere în groapă de gunoi ilegală.

O livadă de la marginea Galațiului, ce a fost în proprietatea companiei Seromgal SA Galați, a ajuns o groapă de gunoi ce deservește oamenilor din satele apropiate. Aici au fost aruncate mormane de moloz, mobilă veche, ori bidoane și ambalaje din plastic. Toate deșeurile prezente pe cele 60 de hectare ale livezii sunt aruncate ilegal, relatează Viața Liberă.

Încă de la început, livada s-a aflat în patrimoniul statului, prin compania Seromgal SA Galați, iar pe întreaga suprafață erau răsădiți vișini, cireși, meri, pruni și gutui, fără a mai preciza și zona cu viță de vie. În 2001, două treimi din acțiuni au intrat în posesia salariaților, iar managementul ineficient a dus la falimentul companiei. Terenul livezii a rămas proprietate publică, în custodia Agenției Domeniilor Statului.

În prezent întreaga livadă a fost ciopârțită și defrișată pentru lemne de foc. Alți locuitori din satele apropiate Galațiului vin să arunce gunoaiele din curți. Prin livadă pot fi găsite bucăți întregi din ziduri, cărămizi și ciment, dar și mobilier vechi și dezafectat. Singurii care au mai domolit fenomenul au fost polițiștii locali, care au dat 28 de amenzi în valoare de 25.000 de lei, de la începutul anului și până pe 25 martie. 

Vezi imagini aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel