O legendă americană din anii '50, pe mâinile inspectorilor RAR: O piesă dorită în orice colecţie auto

Inspectorii Registrului Auto Român din Bacău au avut parte de o maşină pe care orice colecţionar şi-o doreşte. 

"O legendă americană a anilor ’50, la RAR Bacău: Chevrolet Bel Air (1957).

Modelul ’57 înglobează multe elementele de stil ale vremii, combinate cu “simpla inocență” despre care vorbesc admiratorii lui Chevy. Ajutat de manevrabilitatea și confortul care îl defineau, dar și de popularitatea de care s-a bucurat, Bel Air a devenit o piesă dorită în orice colecție auto", au scris cei de la RAR pe Facebook. 

Chevrolet Bel Air a fost fabricat între anii 1955-1957. A avut un succes enorm în rândul populației, deoarece această mașină este socotită mândria americanilor, graţiei puterii enormă de sub capotă. Aceasta a fost disponibilă în trei modele de serie: Lux Bel Air, Mid-range, Noir nig. Acest autovehicul este la mare căutare de colecționarii de retro automobile deoarece este extrem de rar, scrie Wikipedia

În total au fost fabricate 798.000 de astfel de maşini, dintre care astăzi mai există doar aproximativ 200.000. Dintre acestea, 150.000 sunt încă în SUA, iar 50.000 sunt împrăştiate în toată lumea. Conform datelor oficiale, în Europa mai sunt doar 8000 de astfel de maşini. 

Volkswagen, probleme în ceea ce priveşte încasările din 2022

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, nu şi-a îndeplinit ţinta din 2022 privind fluxul de numerar, din cauza numărului mare de automobile nevândute, ca urmare a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a problemelor logistice, transmit DPA şi Bloomberg.

Datele preliminare publicate de grupul german indică un flux de numerar de aproximativ cinci miliarde de euro (5,36 miliarde de dolari) anul trecut, sub obiectivul său de aproximativ 8,6 miliarde de euro.

Şi alţi producători auto importanţi, inclusiv Stellantis şi Ford, au raportat un număr mare de automobile nevândute.

VW se aşteaptă ca problemele logistice să se atenueze în 2023.

Pe fondul perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, VW încă are registrul de comenzi plin în Europa, ceea ce sprijină vânzările în primul semestru din 2023, anunţa recent directorul financiar Arno Antlitz.

Grupul german a informat că profiturile şi veniturile din 2022 sunt în linie cu cele mai recente estimări.

În 2022, vânzările s-au situat la 279 miliarde de euro (faţă de 250,2 miliarde de euro în 2021), în timp ce profitul operaţional înainte de elementele excepţionale a totalizat 22,5 miliarde de euro.

Volkswagen a avertizat că perspectivele pentru 2023 sunt afectate de ritmul slab de creştere economică şi de perturbările din lanţurile de aprovizionare.

Producătorul auto a alocat pentru investiţii aproximativ 52 miliarde de euro până în 2026, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel