O lecție de bune maniere - teatru online gratuit

Luni, 30 noiembrie 2020, începând cu ora 20:00, T i F T (Timișoara International of Theatre) prezintă 'O lecție de bune maniere', un spectacol oferit de Teatrul Evreiesc de Stat. Eveniment este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local. Participarea la acest spectacol online este gratuită.

„O lecție de bune maniere e o oglindă în care poate că ar trebui să ne fie rușine să privim… E un spectacol greu. Din toate punctele de vedere. Un spectacol care te ia puțin pe nepregătite și care vorbește cu umor despre adevăruri sumbre. Și asta e mare lucru. Să poți să privești în urmă la toate atrocitățile unei istorii deloc prea îndepărtate și să fii capabil să le înfățișezi așa e o dovadă nebună de curaj. De înțelepciune. Și de tărie interioară. O tărie pe care doar tenebrele trecutului ți-o pot insufla… Și e și o dovadă de încredere. Încrederea că cei aflați acolo, în fața scenei vor vedea ceea ce se ascunde dincolo de masca subțire a comicului… Încredere pentru care eu mă simt datoare să mulțumesc!

Nu, O lecție de bune maniere nu e un spectacol oarecare. Nu e doar un alt one woman show foarte bun. Nicidecum. E ceva aproape ireal. E o demonstrație sublimă de dăruire și de pricepere pe care nu multe actrițe reușesc să o ducă la bun sfârșit.”

Regizorul Alexandru Berceanu:

„Cine este Celine, cine este Drumont? Cine este Montandon, profesorul doctor Montandon? Cărți secrete, oglinzi strâmbe. O lecție de bune maniere, administrată cu curaj. Dacă te uiți unde indică autorul, urletele de groază se transformă în râsete. Adunând câteva file de poveste românească la marele curent antisemit european, vrem să facem o reparație istorică, să învățăm să îi recunoaștem mai bine pe proștii noștri și să ne întrebăm cât mai putem să îi lăsăm să se odihnească în pace.”

Autor: Jean-Claude Grumberg, regia și scenografia: Alexandru Berceanu, grafică: Manuela Marcovici. Gen: Tragi-comedie. Distribuție: Maia Morgenstern, anunță Teatrul Evreiesc de Stat într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel