EXCLUSIV  O descoperire uimitoare: Dinozaurii au trăit pe teritoriul de azi al României | Profesorul Alexandru Andrășanu, interviu la DC News

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Profesorul Alexandru Andrășanu va fi prezent la interviurile DC News.

Acesta ne va vorbi despre un subiect extrem de interesant: Prezența dinozaurilor pe teritoriul de azi al României.

Ce specii de dinozauri au trăit aici, unde mai exact pe teritoriul României, dezvoltarea turismului în această zonă, dar și recunoașterea României pe plan internațional în ceea ce privește dinozaurii, plus multe alte subiecte, vor fi abordate în cadrul emisiunii de azi de reputatul profesor român.

Emisiunea în care profesorul Alexandru Andrășanu ne va vorbi despre dinozauri poate fi urmărită azi de la ora 12:00, pe www.DCNews.ro,  DC News TV, dar și pe pagina de Facebook DC News, cât și pe canalul de YouTube DC News.

Despre Lect. univ. dr. Alexandru Andrășanu

Lect. univ. dr. Alexandru Andrășanu este directorul primului geoparc internațional UNESCO din România, Geoparcul Țara Hațegului și directorul Departamentului de Geologie de la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București.

Potrivit Universității din București, Alexnadru Andrășanu este unul dintre inițiatorii implementării conceptelor de geoparc și geoconservare în România și a manageriat sau a fost implicat în peste 40 de proiecte naționale și internaționale de dezvoltare, educative sau culturale.

De asemenea, este coordonator al Forumului Național al Geoparcurilor, inițiator al Geoparcului aspirant UNESCO Ținutul Buzăului și consultant pentru Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de Sub Munte. În Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Alexandru Andrășanu este autor a numeroase studii și publicații, coordonator de echipe de elaborare studii multidisciplinare și autor al unor concepte de referință precum Casele Geoparcului, cel de Dinostop și programul Ambasadorii Geoparcului.

Din anul 2009 este coordonatorul celui mai important program de Master în domeniul geoparcurilor din România, intitulat „Geo – Biologie aplicată în conservarea patrimoniul natural și cultural”, premiat de Senatul Universității din București. De asemenea, este coordonator pentru România al cursului internațional „European Seminar on Sustainable Development”.

Tot la nivel internațional este inițiator și consultant pentru crearea de noi geoparcuri în România, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia de Nord și Danemarca. Totodată, este membru al Comitetului de Coordonare al Reţelei Europene a Geoparcurilor, membru al Comitetului Consultativ al GGN și expert UNESCO pentru geoparcuri internaţionale, cu misiuni de evaluare și revalidare în China, Franţa, Grecia, Maroc, Belgia, Japonia, Indonezia, Italia, Nicaragua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel