O casă funerară a adoptat un câine de terapie, pentru confortul clienților

O firmă care se ocupă de înmormântări a decis să adopte un câine de terapie din rasa Bernese Mountain Dog, pentru a-și consola clienții în momentele grele.

Pierderea unei persoane dragi este o perioadă incredibil de grea. Alături de durerea de a pierde un prieten sau un membru al familiei, deseori trebuie să te îngrijești de înmormântare și să rezolv problemele legale. O casă funerară din Franklin, Carolina de Nord, speră să ușureze întregul proces prin adoptarea unui câine de terapie.

Într-o postare pe Facebook, Macon Funeral Home a explicat că au adoptat, ăn ianuarie, o cățelușă pe nume Mochi, care va colabora cu echipa de asistență, pentru a oferi terapie celor care au nevoie.

"Este un câine din rasa Bernese Mountain Dog, în vârstă de opt săptămâni, care iubește oamenii și adoră să doarmă. Sperăm că va deveni membru al echipei noastre de asistență și va face vizite terapeutice celor care au nevoie de stăpâna ei, Tori McKay." McKay este administratorul firmei.

Totul a plecat de la un vis

 

Într-o postare pe site-ul lor web, Tori McKay de la Marcon Funeral Home a explicat:

"Am avut acest vis, de a avea un câine la casa funerară, de 10 ani. Un Bernese este un animal foarte loial, afectuos și blând și a fost întotdeauna alegerea mea pentru un potențial câine de terapie a durerii. Ei au un istoric de a fi câini de terapie excelentă și de sprijin, care provine din felul lor drăgăstos de a fi și personalității relaxante".

McKay a adoptat-o pe Mochi la aniversare vârstei de 30 de ani și a decis să își pună visul în acțiune antrenând cățelul să lucreze ca un câine de terapie. ”Există multe cercetări în sprijinul beneficiului de a avea animale disponibile în perioadele de durere, iar comunitatea noastră are foarte mult nevoie de sprijin în acele momente."

McKay a continuat să explice că Mochi are deja un impact, chiar de tânără.

"Până în prezent, toată lumea a fost entuziasmată, iar Mochi a făcut deja diferența în viața familiilor în această săptămână. Avem deja oameni care l-au solicita pentru terapia durerii, iar reacțiile de pe Facebook au fost incredibile. O voi trimite la Asheville pentru antrenament când va avea între șase luni și un an. Până atunci o antrenez și o socializez aici!", relatează upworthy.com.

O idee grozavă

 

Deloc surprinzător, oamenii par să fie convinși că a avea un animal de terapie la o înmormântare este o idee grozavă.

Alegerea unei rasei minunate pentru un câine de sprijin", a scris un utilizator. "Îmi place, de asemenea, că ai unul la casa funerară. Nu am mai auzit niciodată așa ceva și este genial!"

În timp ce un altul a adăugat: "Aceasta este o idee fantastică, dar asta ar adăuga durerea mea. M-aș supăra să văd ce îmi imaginez că este un câine de rasă, când există animale ucise în adăposturi din lipsă de case."

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23