Noviciok. Femeia contaminată a murit

radiatii
radiatii

Femeia contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok şi internată sâmbătă la Salisbury (în sudul Angliei) a încetat din viaţă duminică seară, a anunţat poliţia din Marea Britanie care a deschis o anchetă pentru crimă, transmite AFP. 

"Poliţia a lansat o anchetă pentru crimă după ce femeia expusă la agentul Noviciok în localitatea Amesbury, în Wilstshire, a decedat în seara zilei de duminică, 8 iulie", a anunţat Scotland Yard. "Ea a fost identificată ca fiind Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, din Durrington", a precizat poliţia, confirmând pentru prima dată identitatea sa. 

Premierul britanic, Theresa May, a reacţionat imediat la acest anunţ. "Sunt îngrozită şi şocată de moartea lui Dawn Sturgess", a declarat ea într-un comunicat. "Gândurile mele şi condoleanţele se îndreaptă spre familia şi apropiaţii săi", a subliniat prim-ministrul. 

"Poliţia şi agenţii de securitate lucrează pentru a stabili urgent faptele", a adăugat Theresa May. "Guvernul îşi oferă tot sprijinul populaţiei locale, confruntată cu această tragedie", a continuat ea. 

Bărbatul, în continuare în stare critică 

Neil Basu, şeful poliţiei antiteroriste însărcinate cu ancheta, a declarat: "Dawn lasă în urma ei familia, trei copii, gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru toţi în această perioadă extrem de dificilă". 

"Această teribilă veste nu face decât să ne întărească hotărârea de a rezolva ancheta, de a-i identifica şi trimite în justiţie pe cei responsabili", a adăugat el. 

Scotland Yard a precizat că bărbatul în vârstă de 45 de ani care a fost internat în spital în aceeaşi zi cu Dawn Sturgess la Salisbury, după ce a fost şi el contaminat cu Noviciok, este în continuare în stare critică. 

Unul dintre prietenii săi a afirmat pentru AFP că este vorba despre Charlie Rowley, care trăia în cuplu cu Dawn Sturgess. 

Au fost otrăviți 

Bărbatul şi femeia au fost internaţi după ce au manipulat "un obiect contaminat", a făcut cunoscut poliţia la sfârşitul săptămânii trecute. 

Contaminarea lor a survenit la patru luni după tentativa de otrăvire cu Noviciok care i-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, la Salisbury, un oraş situat la 13 kilometri de Amesbury, unde ambulanţele au venit în ajutorul cuplului de britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel