Noutăţi pentru angajaţi. Săptămână de lucru mai scurtă la o companie de consultanţă

Ceea ce pentru cei mai mulți angajați poate părea un vis imposibil de realizat, iată că a devenit realitate pentru angajații unei firme românești din Craiova: săptămâna de lucru care începe luni și se termină joi. În fiecare săptămână!

Este vorba despre compania SV Oltenia Consult, care a implementat destul de recent acest concept nou, inspirat din exemple internaționale aflate de asemenea în perioada de pionierat.

De ce ar alege o companie aparent să își saboteze din proprie inițiativă timpul de lucru, deci productivitatea teoretică?! I-am întrebat chiar pe reprezentanții firmei SV Oltenia Consult, care activează pe segmentul de consultanță pentru accesarea de fonduri europene. Aceștia au explicat că sistemul are rezultate foarte bune și că pornește de la premiza potrivit căreia un angajat fericit, odihnit, cu o viață personală echilibrată, va munci mai activ și va avea în realitate o productivitate mai mare față de cea standard.

Altfel spus, în 4 zile angajații fac munca pe care în mod normal o făceau în 5. Și asta pentru că sunt mai odihniți și mai motivați, vin la muncă dispuși să dea totul pentru a-și îndeplini cu succes atribuțiile profesionale.

"Capacitatea de muncă a unui angajat este semnificativ mai mare în varianta de săptămână de 4 zile lucrătoare. Pur și simplu se observă o schimbare de atitudine, toată echipa se simte mai bine la muncă și se concentrează pentru a face totul rapid și bine. Clienții noștri sunt de asemenea mulțumiți de performanțe în ceea ce privește proiectele lor. Putem spune că toată lumea este fericită și iese pe plus cu această nouă abordare a timpului de lucru", spune Lucian NAUM, reprezentantul SV Oltenia Consult, potrivit observator.tv. 

Oficialii firmei intenționează să păstreze această nouă formulă de lucru pe termen lung, căci după primele săptămâni decizia pare una foarte inspirată. Unii clienți ai companiei au declarat că se gândesc la rândul lor la adoptarea unui astfel de concept în viitor, în condițiile în care criza forței de muncă îi îndeamnă pe antreprenori să caute soluții pentru creșterea productivității și pentru fidelizarea angajaților.

În ultimii ani, cele mai multe studii și analize de pe piața de HR indică un singur lucru: angajații își doresc ceva mai mult decât satisfacție financiară la locul de muncă. Se caută un mediu de lucru plăcut, avantaje non-financiare pe lângă pachetul salarial, un plus de concediu, team buildinguri, lideri care știu să motiveze echipa. Dincolo de toate, angajații își doresc ca firma să le respecte viața personală și să le ofere timp pentru hobby-uri și timp pentru a-l petrece alături de cei dragi, nu doar alături de "familia" de la locul de muncă...

În condițiile în care tot mai mulți angajatori se plâng despre faptul că este dificil să găsească și să păstreze angajați pentru posturile disponibile, opțiunea unui week-end prelungit în mod constant pare o idee ce merită încercată. Un astfel de sistem se poate aplica în aproape orice activitate, chiar dacă în unele cazuri nu neapărut cu week-end vineri – duminică, dar totuși 3 zile libere pentru fiecare angajat, în fiecare săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel