Nou guvern la Paris: Ministrul Educației, o tânără cu ascensiune fulminantă

Președintele Francois Hollande și premierul Manuel Valls au stabilit numele celor 32 de membri ai cabinetului Valls II, după remanierea decisă luni dimineață ca urmare a criticilor lansate de 3 miniștri față de politica de austeritate a Executivului.

Controversatul Arnaud Montebourg va fi înlocuit la ministerul Economiei de Emmanuel Macron, fostul secretar general al Palatului Elysée. Fleur Pellerin este nominalizată pentru portofoliul Culturii, în timp ce Najad Vallaud-Belkacem va fi propusă pentru ministerul Educației Naționale.

Echipa guvernamentală este compusă din 16 miniștrii și 17 secretari de stat. Dintre cei 16 miniștrii, 8 sunt bărbați, iar 8 sunt femei.

Cum a dus Merkel la căderea guvernului francez

Conform RFI, principalele posturi din precedentul cabinet rămân neschimbate: Laurent Fabius la Externe, Jean-Yves Le Drian la Apărare, Bernard Cazeneuve la Interne, Ségolène Royal la Ecologie ṣi Energie, Stéphane Le Foll la Agricultură.

Pentru prima dată în istoria Franței, ministerul Educației va fi condus de o femeie. Tânăra Najat Vallaud Belkacem, cu origini marocane, are doar 36 de ani și face parte din noua garnitură a social-democraților francezi. În guvernul precedent, ea s-a ocupat de Egalitatea femeilor și Sportul.

Le Point o descrie pe Najat Vallaud Belkacem drept "elevul bun care și-a primit recompensa", trimitere la loialitatea ei față de social-democrații conduși de Francois Hollande și Manuel Valls.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel