Nou atac la Guvern. Senator liberal acuză Guvernul

Senatorul PNL Ionel Caracota acuză ministerul finanţelor de iresponsabilitate în ceea ce priveşte execuţia bugetară. "Guvernul a mai bătut un cui în coşciugul economiei româneşti", spune liberalul, care arată că deficitul bugetar a crescut cu aproape 90 la sută în primele patru luni ale anului. 

"Ministerul Finanțelor nu a avut încotro și a publicat execuția bugetară! Datele sunt dezastruoase, deficitul bugetului general consolidat a crescut cu 88,4% în primele 4 luni ale anului, până la 11,4 miliarde de lei, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea deficitului vine în contextul în care cheltuielile de personal sunt și ele mai mari cu 26%. Aceste date ne arată că situația a scăpat de sub control și că actualul Guvern va putea face față cheltuielilor numai prin împrumuturi! Informațiile sunt extrem de îngrijorătoare, existând riscul ca la finalul anului situația financiară a țării să se degradeze și mai mult și să se piardă de sub control  frâiele economiei", a transmis Caracota printr-un comunicat de presă. 

Criza economică poate lovi oricând 

"Riscul este ca, în cazul unei crize economice regionale sau globale, România să se întoarcă, pe fondul debandadei economice patronate de Guvernul PSD, la criza economică de acum un deceniu. Sper ca acest Guvern să fie demis prin moțiunea de cenzură pe care a inițiat-o PNL. Fac apel la celelalte partide din Opoziție, dar și la alți parlamentari nemulțumiți de derapajele Puterii, să se alăture PNL pentru a înlătura acest Executiv total nociv pentru România. Dacă această moțiune de cenzură nu își va atinge obiectivul, primii afectați vor fi românii și nicidecum cei care conduc acum România!", a concluzionat senatorul liberal. 

Opoziţia va depune cel mai probabil o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă chiar săptămâna viitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel