Nottara, la un Festival Internațional de Teatru

Teatrul Nottara va participa marţi, cu spectacolul Vizitatorul de Eric Emanuel Schmitt, la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio (Festival of the Small Theatrical Forms), organizat de Teatrul de păpuşi şi de marionete din Vraţa şi de Asociaţia Europeană de Teatru NETA.

Vizitatorul, în regia lui Claudiu Goga, este unul dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului Nottara, şi s-a bucurat de succes pe scene dintre cele mai variate, fie că vorbim de turneul din oraşele germane München, Frankfurt şi Stuttgart din 2009, de reprezentaţia susţinută la Palatul Cotroceni în 2015 sau de primirea foarte călduroasă făcută de Teatrul de Revistă Ginta Latină din Chişinău în luna aprilie a acestui an.

Distribuţia spectacolului este alcătuită din Alexandru Repan, Mircea Andreescu, Crenguţa Hariton, Cristian Nicolaie. La participările din anii anteriori, Teatrul Nottara s-a întors de fiecare dată acasă cu un trofeu: în 2014, spectacolul Comedie de modă veche, în regia lui Vasile Toma, a primit Premiul pentru cea mai bună trupă de teatru, iar în 2015 spectacolul Poker Face de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, scenografia i-a adus 2015 Premiul pentru cea mai bună scenorafie datorită decorului realizat de Ştefan Caragiu.

Începând cu anul 2015, Teatrul Nottara a devenit membru NETA, care îşi propune să prezinte cele mai noi tendinţe ale teatrului contemporan, precum şi specificul naţional din ţările est-europene. Prin urmare, şi Festivalul Internaţional de Teatru Festin pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara în perioada 10-22 octombrie 2016 şi ajuns la a IV-a ediţie, va include începând cu acest an şi o secţiune specială NETA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel