Noi cazuri de Ebola au fost confirmate în Guinea Bissau

Pixabay
Pixabay

Un nou focar de Ebola a fost confirmat în februarie în Guineea Bissau, iar un nou caz a apărut vineri, la 20 de kilometri de focarul inițial. 

Noi cazuri de Ebola au fost confirmate vineri, 2 aprilie în Guineea Bissau, Africa, relatează Reuters. În urmă cu o lună, un caz a fost confirmat în sud-vestul țării. După apariția primului caz, au avut loc mai multe morți suspecte în orașul Soulouta.

„Acest fapt demonstrează cât de mare este nevoia de o monitorizare mai minuțioasă în această regiune, dar și în altele, pentru a limita acest focar”, a declarat Georges Alfred Ki-Zerbo, reprezentantul OMS în zonă. După diagnosticarea primului caz, localnicii au baricadat drumurile, iar echipele de intervenție au fost ținute la distanță. Aceștia se temeau că vor fi găsiți și alți bolnavi de Ebola printre ei. 

Cazul din Soulota este la o distanță de doar 20 de kilometri de un focar din apropiere, care a izbucnit în februarie. 15 persoane au fost testate pozitiv la Ebola și 9 dintre acestea au decedat până acum. Noile cazuri marchează o revenire a virusului, după epidemia din 2016, când a ucis 11.000 de oameni în Guinea, Liberia și Sierra Leone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel