Nigel Farage, speriat de imigranții români

nigelfarage
nigelfarage

Liderul Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP),

Liderul formațiunii eurosceptice și xenofobe UKIP, Nigel Farage, se teme că aproximativ 29 de milioane de români și bulgari ar putea veni pe piața muncii din Marea Britanie în 2014, în contextul eliminării la finalul lui 2013 a restricțiilor de pe piața muncii, impuse de Marea Britanie românilor şi bulgarilor în ianuarie 2007.

"Deschiderea porților pentru 29 de milioane de români și bulgari se va dovedi o problemă majoră. Dacă aș fi bulgar, mi-aș face bagajele de acum, pentru că jumătate din populația Bulgariei trăiește în sărăcie. Și nu sărăcie relativă - concepția premierului David Cameron este că ești sărac dacă nu ai două vehicule de teren -, ci sărăcie în adevăratul sens", a spus Nigel Farage, citat de publicația The Daily Star. Liderul UKIP spune că, de ar fi ministrul al Imigrației, ar propune măsuri anti-imigrație, limitarea asistenței sociale și un sistem eficient de acordare a permiselor de muncă, întrucât Nigel Farage consideră că imigranții vor lua ajutoarele sociale ale britanicilor.

Temerile lui Nigel Farage nasc o serie de întrebări, din subiectele cărora nu se pot evita următoarele idei: Populațiile României și Bulgariei nu însumează 29 de milioane de locuitori (potrivit recensământurilor oficiale, România are o populație de 21 de milioane de locuitori, iar Bulgaria are o populație de 7 milioane de locuitori), deci nu poate fi vorba, în mod plauzibil, de un exod absolut. În al doilea rând, Marea Britanie nu poate fi singura destinație a imigranților, în contextul în care țări ce necesită forță de muncă, precum Germania, sunt mult mai aproape de granițele celor două "țări sărace" din Europa și nu au impus, pâna la momentul actual, restricții pe criteriul naționalității pe piața muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel