Nicolicea, reacţie după refuzul lui Iohannis privind noii miniştri

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri. 

"După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou, (...) ultima decizie a CCR în care avea nişte obligaţii. Nu le-a respectat. (...) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor", a afirmat Nicolicea, la Parlament. El a spus că preşedintele Iohannis a respins propunerile "pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia". 

Decizie privind o eventuală sesizare a CCR



Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru "urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea". Social-democratul a declarat că nu a auzit argumentele şefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justiţiei. Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat că premierul Viorica Dăncilă a respectat Constituţia. Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că "restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională". 

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă". Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel