Nicolas Sarkozy, REȚINUT. Ar fi primit 50 milioane de euro pentru campania electorală

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut pentru 48 de ore într-un dosar care privește finanțarea campaniei din anul 2007. Ancheta vizează o tranșă de bani de 5 miioane de euro, dintr-o presupusă sumă totală de 50 de milioane, ce ar fi fost primiți de la fostul lider libian Muammar Gaddafi. 

 Conform informațiilor Le Monde și MediaPart, confirmate de agenția Reuters, Nicolas Sarkozy se află în prezent în fața instanțelor de poliție din Nanterre, care se ocupă de ancheta campaniei electorale din anul 2007. 

Le Monde precizează că este "prima dată când Nicolas Sarkozy este audiat pe această temă de la deschiderea unei anchete judiciare în aprilie 2013".

Potrivit ziarului, mandatul de reținere pentru fostul președinte francez este valabil 48 de ore. 

El ar fi primit în total, suma de 50 de milioane de euro din partea lui Muammar Gaddafi pentru finanțarea campaniei la alegerile prezidențiale. 

Ancheta Mediapart 

Autoritățile franceze s-au sesizat după o investigație a unei publicații. 

Într-un film publicat pe site-ul de investigații Mediapart, Ziad Takieddine, care l-a prezentat pe Sarkozy lui Gaddafi, insistă că a înmânat valize pline cu bani lui Sarkozy și șefului său de staff, Claude Guéant.

Takieddine spune în film: "Am deschis o astfel de valiză. Banii erau înăuntru. Am descoperit lucruri care nu ar mai trebui ascunse. Doresc să denunțe statul mafiot în care trăim în prezent. "

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel