Nicolae, nepotul Regelui Mihai, RECUNOSCĂTOR lui ÎPS Pimen. "Îi datorez ASTA"

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a transmis un mesaj emoționant după moartea ÎPS Pimen.

La aflarea veştii că Înaltpreasfințitului Părinte Pimen a murit, Nicolae, nepotul Regelui Mihai şi-a amintit de momentul în care Regele Mihai și ÎPS Pimen s-au rugat la mormântul lui Ștefan cel Mare.

Astfel, Nicolae al României a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care spune că îi este profund recunoscător ÎPS Pimen pentru bunătatea și dragostea cu care a primit și a înconjurat familia regală. 

Iată ce a scris acesta

„Sunt profund întristat la aflarea trecerii la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Îi datorez întâlnirea mea de acum 28 de ani, de Sfintele Paști, cu poporul român și cu Regele Mihai, bunicul meu. Atunci, la Putna, am trăit înțelegerea că bunicul meu era Regele românilor.

Deși mi se spusese că sunt nepotul Regelui Mihai, la Putna, apoi la București și la Curtea de Argeș, mi-am întâlnit Regele și rădăcinile. Sunt imagini pe care le voi purta cu mine toată viața. Slujba de la Mănăstirea Putna, momentul în care bunicul meu și ÎPS Pimen s-au rugat la mormântul lui Ștefan cel Mare, intrarea Regelui pe Ușile Împărătești în Altar, clipa când Regele Mihai a primit Sfânta Lumină din mâna părintelui Pimen, mulțimea care își aclama Regele venit din lungul exil. Un preot m-a îmbrăcat cu un veștmânt diaconesc și m-a dus în brațe în Altar.

Îi sunt profund recunoscător ÎPS Pimen pentru bunătatea și dragostea cu care l-a chemat, l-a primit și l-a înconjurat pe Regele Mihai, ca și pe bunica mea, Regina Ana, mama mea, Principesa Elena și pe mine. Transmit condoleanțe Bisericii Ortodoxe Române, enoriașilor din arhiepiscopie și familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția celor Drepți!", a scris nepotul Regelui Mihai I pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel