Nicolae Ciucă, la Vama Siret: Am văzut mame cu copii care au nevoie de toată atenția noastră

Ciucă, convorbire telefonică cu Kamala Harris. Ce au discutat / Foto: gov.ro
Ciucă, convorbire telefonică cu Kamala Harris. Ce au discutat / Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, însoțit de mai mulți miniștri, a făcut o vizită la Vama Siret, pe unde mai mulți cetățeni ucraineni au tecut în ultimele două zile, de la declanașarea războiului. 

Premierul Ciucă a făcut o vizită oficială la Vama Siret, unde a luat la cunoștință situația cetățenilor ucraineni care trec vama spre România. Acesta a vorbit despre măsurile luate de ministerele de resort ale țării, care au alcătuit un task force pentru situația care se întrevede în urma invadării Ucrainei de către Rusia. 

”Am ordonat o serie de măsuri care au vizat implicarea mai multor ministere și instituții pentru a putea să sprijinim întreg efortul pe care statul, împreună cu societatea civilă, pot să le facă pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni. În acest sens, am considerat că dincolo de măsurile care au fost luate la nivelul ministerelor este nevoie să ne coordonăm cu autoritățile locale și cu instituțiile care reprezintă fiecare minister în parte, pentru a putea fi cât se poate de organizați și cât se poate de eficienți în acest demers pe care îl facem. 

S-a discutat la nivelul Ministerului de Interne despre măsurile pe care le-a luat Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Jandarmi, Departamentul pentru Situații de Urgență. Ulterior, la nivelul Cancelariei, în subordinea unui consilier de stat, am constituit un grup de lucru, care împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, a luat legătura cu societatea civilă și cu toate organizațiile neguvernamentale care doresc să participe la acest efort și le mulțumesc pentru voluntariat și pentru tot ceea ce înseamnă a arăta că îți pasă.

În acest moment am putut să constatăm că există partea administrativă, unde pot fi cazați. În momentul de față, nu este instalată pentru că, momentan, nu este traficul atât de mare, dar locația este stabilită, toate echipamentele sunt duse la locația respectivă, toate instituțiile care trebuie să deservească acea locația au punctele de lucru deja stabilite și am putut să constat că atât partea de situații de urgență, cât și partea care trebuie să se ocupe de ajutorul medical, inclusiv partea psihologică.  Am putut să vedem pe drum, pe partea de intrare, mame cu copii care au nevoie de toată atenția pe care noi putem să o acordăm, inclusiv asistența psihologică”, a spus premierul Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Vama Siret. 

Premierul, însoțit de o suită de miniștri

Premierul Nicolae Ciucă a verificat, împreună cu miniștrii Afacerilor Interne, Lucian Bode, Sănătății, Alexandru Rafila, Apărării, Vasile Dîncu, șeful DSU, Raed Arafat, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, stadiul pregătirilor pentru gestionarea măsurilor luate de autorități la frontiera cu Ucraina.

Stadionul „9 Mai” Siret este un loc unde poate fi amenajată, la nevoie, una dintre taberele de refugiați, în apropierea PTF Siret, au stabilit demnitarii.

Sute de ucraineni au tranzitat vineri, Vama Siret, din judeţul Suceava. Este vorba ucrainieni care vor să evite conflictul armat declanşat de Rusia.

Punct de deservire a mamelor și minorilor în Suceava

Șefa DSP Suceava i-a prezentat un punct care funcționează 24 de ore și asigură asistență mamelor și copiilor, scrie Mediafax. 

„În tot acest ansamblu este clar că avem nevoie de foarte multă coordonare și organizare astfel încât să nu transformăm totul într-o activitatea mai puțin coerentă”, a afirmat prim-ministrul.

19.000 de ucraineni au trecut granița în 2 zile

Potrivit prim-ministrului, 19.000 de persoane au intrat în România de la începerea agresiunii militare, 11.000 au rămas pe teritoriul țării, iar 40 au cerut statutul de refugiat

Premierul Nicolae Ciucă a mai dezvăluit că din totalul de persoane din Ucraina care au intrat în țară, 4.000 au folosit punctul de trecere a frontierei de la Siret.

Doar în ultima oră au fost înregistrate 435 de persoane, a precizat Nicolae Ciucă. La capacitate maximă punctul Siret poate procesa 2.000 de cetățeni pe oră, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel