New York Times: Agențiile de informații din SUA ar putea ști care este originea coronavirusului

Pixabay
Pixabay

Biroul Național de Informații a precizat că există o serie de informații despre originea pandemiei care nu au fost încă analizate.

Apelul președintelui Biden către comunitatea agențiilor de informații din SUA a mobilizat o multitudine de informații și informatori. Anumite agenții au scos la iveală faptul că există o serie de informații clasificare nerevizuite și este necesară o analiză computerizată, care va furniza răspunsurile necesare. New York Times a relatat acest lucru joi, citând înalți oficiali din conducerea organizațiilor de strângere a informațiilor, relatează CNN

Sursele de la nivel înalt au preferat să nu detalieze despre natura informațiilor care au nevoie de analiză, dar noutățile pun la îndoială modul în care au fost tratate ori dacă chiar au fost luate în serios informațiile confidențiale sau publice cu referire la sănătatea populației și la apariția virusului. 

Directoratul Biroului Național de Informații al Statelor Unite ale Americii a oferit publicității în cursul zilei de joi un comunicat în care este precizat statutul colectării informațiilor despre începuturile pandemiei, făcând publică diviziunea dintre cei care cred că virusul a pornit dintr-o piață umedă sau dintr-un laborator. 

Se cercetează originea pandemiei

Președintele Joe Biden a cerut investigarea de către serviciile secrete a două scenarii la fel de plauzibile pentru originea coronavirusului - fie că a pornit dintr-un laborator, fie că a pornit de la un animal din piață. Biden a oferit această sarcină serviciilor secrete la începutul anului pentru a strânge toate datele necesare referitoare la originea pandemiei.       

Republicanii cer demiterea doctorului Anthony Fauci, din cauza poziției sale neschimbătoare și nesigure în privința potențialei finanțări americane pentru Laboratorul de virusologie din Wuhan. În timpul unei interpelări din cadrul Senatului, senatorul republican John Kennedy a pus la încercare încrederea consilierului prezidențial în cercetătorii laboratorului de la Wuhan și modul în care au folosit banii. Fauci a răspuns că nu există nicio garanție că oamenii de știință sau garanții lor nu au mințit. Cercetătorii trebuiau să studieze modul în care coronavirusul se transmite de la lilieci la om, pentru a putea înțelege mai bine epidemia de SARS-CoV-1 de la începutul anilor 2000. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel