Nevis Catapult. Senzaţii tari la maximum - VIDEO. O nouă provocare

Descriere foto:

O nouă activitate recreativă pentru amatorii de senzaţii tari este Nevis Catapult.

Nevis Catapult - La treizeci de ani după ce a prezentat lumii bungee jumping, echipa din jurul antreprenorului în domeniul turismului de aventură AJ Hackett din Noua Zeelandă a dezvăluit miercuri o nouă activitate recreativă pentru amatorii de senzaţii tari, informează DPA.

În locul simplei aruncări în gol de la înălţimi ameţitoare, pasionaţii de senzaţii extreme care testează Nevis Catapult sunt propulsaţi pe o distanţă de 150 de metri într-un hău situat într-o vale izolată din apropiere de Queenstown. Persoanele catapultate experimentează o acceleraţie de până la 3G şi viteze de aproape 100 de kilometri pe oră în 1,5 secunde înainte de căderea în gol urmată de o serie de sărituri în aer.

30 de ani de muncă

Construcţia celei mai mari şi extreme catapulte din lume a durat trei decenii înainte ca Henry van Asch, partenerul de cursă lungă al lui AJ Hackett şi totodată directorul executiv al AJ Hackett Bungy New Zealand, să o poată în sfârşit prezenta publicului. 'Am realizat prima mea versiune a catapultei în urmă cu peste 30 de ani, în 1987, cu un an înainte ca AJ şi cu mine să aducem lumii bungee jumping pe Kawarau Bridge', a declarat Asch.

VIDEO

 

Tehnologia a fost dezvoltată împreună cu echipa de cercetare a companiei, apoi instalaţia a fost construită în Christchurch şi transportată în zona de amplasare pentru teste şi punerea în funcţiune. În ultimele nouă luni au fost realizate teste departe de ochii publicului, mai întâi cu butoaie încărcate şi manechine, apoi cu oameni.

'Pentru mine, cea mai interesantă parte a acesteia este cât de surprinzătoare poate fi - viteza, înălţimea şi apoi căderea bruscă. Nu ştii exact când se întâmplă şi aceasta aduce un plus de distracţie', a spus Asch.

Vezi și: O tânără a murit la bungee jumping. S-a aruncat fără sforiTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26